Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ

Διαβήτης και αλκοόλ

Για πολλά άτομα, η διάγνωση του διαβήτη δεν αποτρέπει την υιοθέτηση ενός υγιούς και δραστήριου τρόπου ζωής. Ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για έξοδο με φίλους, κατανάλωση πρόχειρου γεύματος ή περιστασιακή απόλαυση ενός αλκοολούχου ποτού, είναι σημαντικό να είναι κανείς προετοιμασμένος και προνοητικός όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη.

Όσον αφορά στο αλκοόλ, είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα επίπεδα της γλυκόζης για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών του οργανισμού σε ινσουλίνη και υδατάνθρακες κατά την κατανάλωση αλκοόλ.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Μάθετε σχετικά με τα ταξίδια και το διαβήτη
 • Διαβάστε για την Delphine, η οποία χρησιμοποιεί αντλία
 • Mάθετε πώς οι αντλίες ινσουλίνης μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη διαχείριση του διαβήτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ορισμένα αλκοολούχα ποτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, το οποίο καθιστά δύσκολη τη διατήρηση των επίπεδων γλυκόζης αίματος στα επιθυμητά επίπεδα. Έτσι, όταν έκανα πολλαπλές καθημερινές ενέσεις, έπρεπε να κάνω άλλη μια επιπλέον ένεση ή να επιλέξω να μην πιω με τους φίλους μου. Οι παρενέργειες του αλκοόλ μπορεί επίσης να υποκρύπτουν τα συμπτώματα μιας υπογλυκαιμίας. Η αντλία ινσουλίνης μου επιτρέπει να απολαύσω μερικά ποτά με τους φίλους μου, ενώ παραμένω υπό έλεγχο.

- AUDE

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Μετά το φαγητό, η τροφή διασπάται σε γλυκόζη η οποία είναι απαραίτητη για την παροχή ενέργειας  στον οργανισμό για την πραγματοποίηση όλων των καθημερινών δραστηριοτήτων. Ο οργανισμός μας επίσης χρειάζεται ινσουλίνη, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες παράγεται από το πάγκρεας, για να βοηθήσει στη μεταφορά της γλυκόζης από την αιματική κυκλοφορία τα κύτταρα.

Όταν το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη, η γλυκόζη θα παραμείνει στο αίμα, αφήνοντας τα κύτταρα χωρίς ενέργεια. Αυτά τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα προκαλούν τα πιο οξεία κλινικά σημεία και συμπτώματα του διαβήτη. Για τη θεραπεία του διαβήτη είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη πολλούς παράγοντες κατά τη διαχείρισή του, περιλαμβανομένων της καταγραφής γλυκόζης αίματος, της πρόσληψης υδατανθράκων, των σωματικών δραστηριοτήτων και των απαιτήσεων ινσουλίνης για τη διασφάλιση ικανοποιητικού ελέγχου της γλυκόζης αίματος και μείωσης του κινδύνου επιπλοκών.

Alcohol can alter blood glucose levels, or potentially increase the risk of hypoglycaemia. It is important to understand the amount of carbohydrates in each drink, as this Το αλκοόλ μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος, ή πιθανώς να αυξήσει τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την ποσότητα υδατανθράκων σε κάθε ποτό, αφού αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος του αλκοόλ και τις προσμίξεις. Είναι σημαντικό να καταγράφονται τα επίπεδα της γλυκόζης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Η υπογλυκαιμία αναφέρεται στην πτώση των επιπέδων της γλυκόζης αίματος κάτω από 70 mg/dl, αν και ο ακριβής αριθμός μπορεί να διαφέρει μεταξύ των ατόμων. Στην περίπτωση ήπιας υπογλυκαιμίας, τα συμπτώματα είναι αισθητά, και μπορεί να ληφθεί δράση για να αποτραπεί η επιδείνωση τρώγοντας ή πίνοντας κάτι που περιέχει υδατάνθρακες. Η σοβαρή υπογλυκαιμία χρήζει βοήθειας από άλλο άτομο και μπορεί να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη

Μπορεί να αποτελεί πρόκληση η επίτευξη και η διατήρηση του στόχου της HbA1C ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας. Παρ'όλα αυτά, κατανοώντας τις ανάγκες του οργανισμού και μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο διατηρείται η γλυκόζη αίματος εντός των επιθυμητών ορίων, κάνουν εφικτή τη διαχείριση του διαβήτη αποτελεσματικά.

HbA1c: ένα σημαντικό μέσο μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά μπορεί να διαχειριστεί ο διαβήτης, χρησιμοποιώντας τη μέτρηση της ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθροκύτταρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 έως 3 μηνών για την αξιολόγηση του επιπέδου ρύθμισης του διαβήτη

Επομένως, ως άτομο που έχω διαγνωσθεί με διαβήτη Τύπου 1, πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τα επίπεδα της γλυκόζης μου ενώ ταυτόχρονα καταναλώνω αλκοόλ;

Διαβήτης, αλκοόλ & αντλίες ινσουλίνης

Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της διατήρησης των επιπέδων γλυκόζης αίματος υπό καλύτερο έλεγχο, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 βασίζονται στις αντλίες ινσουλίνης.

Μια αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή συσκευή, σχεδόν στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, η οποία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε μια ζώνη, μέσα σε μια τσέπη, ή ακόμα και σε έναν στηθόδεσμο.

Η αντλία ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει εσάς, και την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας να μιμηθείτε ευκολότερα τον τρόπο με τον οποίο ένα υγιές πάγκρεας παρέχει τη βασική ινσουλίνη στον οργανισμός σας παρέχοντας μικρές ποσότητες ταχείας δράσης ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των αναγκών για προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης, ειδικότερα μετά τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης.

Αντί για συχνές ενέσεις, το μόνο που χρειάζεται στη θεραπεία με αντλία είναι μια αλλαγή στο σετ έγχυσης κάθε λίγες ημέρες. Οι κλινικές μελέτες* επιβεβαιώνουν ότι πολλοί ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 διαφόρων ηλικιών που μεταβαίνουν από θεραπεία με MDI σε αντλία ινσουλίνης αναφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και αυξημένη ικανοποίηση με τη θεραπεία τους.  

Χωρίς την αντλία, θα επέλεγα να μην πίνω από το να έκανα μια επιπλέον ένεση το απόγευμα. Τώρα όμως, με την αντλία, δεν υπάρχει τίποτα που να με περιορίζει.

- AUDE

Minimed 640G insulin pump on adult's body

ΠΩΣ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED® 640G  ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης λόγω της ικανότητας να προσαρμόζει την παροχή ινσουλίνης, μειώνοντας τον κίνδυνο υπεργλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας. Με τη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από:

 • Ευκολότερη χορήγηση δόσης
  Ο υπολογισμός των απαιτήσεων ινσουλίνης μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα με πολλές διαφορετικές πτυχές οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ως μέρος της αντλίας ινσουλίνης MiniMed 640G, η ενσωματωμένη λειτουργία Bolus Wizard® σάς βοηθά να διασφαλίσετε πιο ακριβή χορήγηση δόσης λαμβάνοντας υπόψη την ινσουλίνη που υπάρχει ήδη στον οργανισμό, τα τρέχοντα επίπεδα γλυκόζης, την πρόσληψη υδατανθράκων και τις ατομικές ρυθμίσεις ινσουλίνης.
 • Λιγότερες ενέσεις
  Οι ακριβείς ποσότητες της ταχείας δράσης ινσουλίνης παρέχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από το σετ έγχυσης το οποίο αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται κάθε 2 με 3 ημέρες.
 • Μεγαλύτερη ευελιξία
  Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί για να επιτρέψει την άσκηση, κατά τη διάρκεια ασθένειας ή για να παρέχει μικρές δόσεις για να καλύψει τα σνακς. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού, αντί για άλλη μια ένεση.
 • Μεγαλύτερη άνεση
  Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G προσφέρει την επιπλέον άνεση ενός ασύρματα συνδεδεμένου μετρητή γλυκόζης αίματος. Αυτός ο μετρητής στέλνει αυτόματα τις τιμές της γλυκόζης αίματος στην αντλία, επιτρέποντας πιο ακριβείς υπολογισμούς του Bolus Wizard. Αποθηκεύει, επίσης, αυτές τις πληροφορίες σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο μαζί με τις δόσεις ινσουλίνης.

ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ;

Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 μπορούν να επωφεληθούν από μια αντλία ινσουλίνης, όπως το MiniMed 640G, χωρίς να το γνωρίζουν. Γενικά, εάν παρουσιάζετε κάτι από τα ακόλουθα, θα μπορούσατε να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση με μια αντλία ινσουλίνης όπως η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G:

 • Μεγαλύτερη ευελιξία όταν ταξιδεύετε
 • Φοβία για τις βελόνες
 • Τα πρώτα συμπτώματα μακροχρόνιων επιπλοκών
 • HbA1c εκτός του εύρους-στόχου 
 • Μειωμένη επίγνωση της υπογλυκαιμίας
 • Φοβία για επεισόδιο υπογλυκαιμίας ειδικά τη νύχτα
 • Ανησυχία για τις μακροχρόνιες επιπλοκές

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED® 640G

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G είναι επίσης διαθέσιμη με τις πρόσθετες ενσωματωμένες επιλογές της Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης (CGM) και το Λογισμικό Διαχείρισης Θεραπείας CareLink™. 

Σε συνδυασμό με την CGM, η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G είναι σήμερα η μοναδική αντλία ινσουλίνης με τη λειτουργία SmartGuard® η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων της υπογλυκαιμίας*. Εάν τα επίπεδα γλυκόζης πέσουν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, το SmartGuard μπορεί να προβλέψει ότι πλησιάζετε σε χαμηλά επίπεδα 30 λεπτά νωρίτερα και θα σταματήσει αυτόματα την παροχή ινσουλίνης. Όταν επανέλθουν τα επίπεδα της γλυκόζης, θα ξαναρχίσει αυτόματα την παροχή ινσουλίνης. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της SMBG διότι το Σύστημα MiniMed σας ειδοποιεί πριν ξεπεραστούν τα προκαθορισμένα όρια, καθώς επίσης παραθέτει τις τρέχουσες τάσεις των τιμών της γλυκόζης.


Σύστημα διαχείρισης διαβήτη

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • * Οι αναφορές φυλάσσονται σε αρχείο και είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Medtronic για αντίγραφα.

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.