Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ

Διαβήτης και άθληση

Για πολλλα άτομα, η άσκηση και τα αθλήματα είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους. Δεν είναι απαραίτητο ο διαβήτης να το αλλάξει αυτό. Στην πραγματικότητα, η άσκηση μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη βελτιώνοντας την αιματική κυκλοφορία, μειώνοντας την επίπτωση των καρδιακών παθήσεων, και συμβάλλοντας στον έλεγχο του βάρους.

Η διαχείριση του διαβήτη κατά τη διάρκεια της άσκησης απαιτεί επιπλέον φροντίδα και προγραμματισμό για τη διασφάλιση της διατήρησης μιας καλής ρύθμισης.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • Κατανοήστε το ρόλο που παίζει η άθληση στη διαχείριση του διαβήτη
  • Διαβάστε για την Lydia, η οποία χρησιμοποιεί αντλία
  • Μάθετε πώς οι αντλίες ινσουλίνης μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη διαχείριση του διαβήτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η διάγνωση του διαβήτη Τύπου 1 με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι έπρεπε να δουλέψω σκληρά προκειμένου να κάνω κάτι. Συνέχισα τα σπορ και είμαι ακόμα μέλος της Εθνικής Ομάδας Καράτε Γυναικών της Ολλανδίας. Αφού έψαξα αρκετά κατάφερα να βρω μια ισορροπία μεταξύ του διαβήτη και της υπόλοιπης ζωής μου (σπορ, εργασία, κ.λπ.).

- LYDIA

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Στη διαχείριση του διαβήτη, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες, περιλαμβανομένων της καταγραφής γλυκόζης αίματος, της πρόσληψης υδατανθράκων, της σωματικής δραστηριότητας και των απαιτήσεων ινσουλίνης για τη διασφάλιση ικανοποιητικού ελέγχου της γλυκόζης και μείωσης του κινδύνου επιπλοκών.

Μπορεί να αποτελεί πρόκληση η επίτευξη και η διατήρηση του στόχου της HbA1C με παράλληλη μείωση του κινδύνου υπογλυκαιμίας. Παρ'όλα αυτά, κατανοώντας τις ανάγκες του οργανισμού και μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο διατηρείται η γλυκόζη αίματος εντός των προτεινόμενων ορίων, είναι δυνατή η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη.

HbA1c: ένα σημαντικό μέσο μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά μπορεί να διαχειριστεί ο διαβήτης, χρησιμοποιώντας τη μέτρηση της ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθροκύτταρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 έως 3 μηνών για την αξιολόγηση του επιπέδου ρύθμισης του διαβήτη

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα γλυκόζης σας ενώ ασκείστε, περιλαμβανομένων της έντασης της άσκησης, της ινσουλίνης στον οργανισμό, της πρόσληψης υδατανθράκων και του επιπέδου της φυσικής κατάστασης. Είναι σημαντικό να το συζητήσετε με τον γιατρό σας για να κατανοήσετε ποιες αλλαγές μπορεί να χρειαστεί να κάνετε για τη διαχείριση του διαβήτη σας.

Επομένως, ως άτομο που έχω διαγνωστεί με διαβήτη, με ποιον τρόπο μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τον έλεγχο της γλυκόζης μου όταν ασκούμαι;

Διαβήτης, άσκηση & αντλίες ινσουλίνης

Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της διατήρησης των επιπέδων γλυκόζης αίματος υπό καλύτερο έλεγχο, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της άσκησης, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 βασίζονται στις αντλίες ινσουλίνης.

Μια αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή συσκευή, σχεδόν στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, η οποία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε μια ζώνη, μέσα σε μια τσέπη, ή ακόμα και σε έναν στηθόδεσμο.

Η αντλία ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει εσάς, και την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας να μιμηθείτε ευκολότερα τον τρόπο με τον οποίο ένα υγιές πάγκρεας παρέχει τη βασική ινσουλίνη στον οργανισμό σας παρέχοντας μικρές ποσότητες ταχείας δράσης ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των αναγκών για προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης, ειδικότερα μετά τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης σας. 

Αντί για συχνές ενέσεις, το μόνο που χρειάζεται στη θεραπεία με αντλία είναι μια αλλαγή στο σετ έγχυσης κάθε 2 με 3 ημέρες. Κλινικές μελέτες* επιβεβαιώνουν ότι πολλοί ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 διάφορων ηλικιών που μεταβαίνουν από πολλαπλές καθημερινές ενέσεις (MDI) σε θεραπεία με αντλία ινσουλίνης αναφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και αυξημένη ικανοποίηση με τη θεραπεία τους. 

Minimed 640G insulin pump on adult's body

ΠΩΣ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED® 640G ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΓΛΥΚΟΖΗΣ;

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G επιτρέπει την καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης λόγω της δυνατότητας να προσαρμόζει την παροχή ινσουλίνης, μειώνοντας τον κίνδυνο υπεργλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας. Με τη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από:

  • Ευκολότερη χορήγηση δόσης
    Ο υπολογισμός των απαιτήσεων ινσουλίνης μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα με πολλές διαφορετικές πτυχές οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ως μέρος της αντλίας ινσουλίνης MiniMed 640G, η ενσωματωμένη λειτουργία Bolus Wizard® σάς βοηθά να διασφαλίσετε πιο ακριβή χορήγηση δόσης λαμβάνοντας υπόψη την ινσουλίνη που υπάρχει ήδη στον οργανισμό, τα τρέχοντα επίπεδα γλυκόζης, την πρόσληψη υδατανθράκων και τις ατομικές ρυθμίσεις ινσουλίνης.
  • Λιγότερες ενέσεις
    Οι ακριβείς ποσότητες της ταχείας δράσης ινσουλίνης παρέχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από το σετ έγχυσης το οποίο αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται κάθε 2 με 3 ημέρες.
  • Μεγαλύτερη ευελιξία
    Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί για να επιτρέψει την άσκηση, κατά τη διάρκεια ασθένειας ή για να παρέχει μικρές δόσεις για να καλύψει τα σνακς. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού, αντί για άλλη μια ένεση.
  • Μεγαλύτερη άνεση
    Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G προσφέρει την επιπλέον άνεση ενός ασύρματα συνδεδεμένου μετρητή γλυκόζης αίματος. Αυτός ο μετρητής στέλνει αυτόματα τις τιμές της γλυκόζης αίματος στην αντλία, επιτρέποντας πιο ακριβείς υπολογισμούς του Bolus Wizard. Αποθηκεύει, επίσης, αυτές τις πληροφορίες σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο μαζί με τις δόσεις ινσουλίνης.

ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ;

Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 μπορούν να επωφεληθούν από μια αντλία ινσουλίνης, όπως το MiniMed 640G, χωρίς να το γνωρίζουν. Γενικά, εάν παρουσιάζετε κάτι από τα ακόλουθα, θα μπορούσατε να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση με μια αντλία ινσουλίνης όπως η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G:

  • Μεγαλύτερη ευελιξία όταν ταξιδεύετε
  • Φοβία για τις βελόνες
  • Τα πρώτα συμπτώματα μακροχρόνιων επιπλοκών
  • HbA1c εκτός του εύρους-στόχου 
  • Μειωμένη επίγνωση της υπογλυκαιμίας
  • Φοβία για επεισόδιο υπογλυκαιμίας ειδικά τη νύχτα
  • Ανησυχία για τις μακροχρόνιες επιπλοκές

Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε εντός ενός υγιούς εύρους τιμών γλυκόζης είναι να παρακολουθείτε οι ίδιοι τη γλυκόζη αίματος (SMBG) τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα και να κάνετε προσαρμογές στη θεραπεία όπως απαιτείται. Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G, με τη χρήση του Bolus Wizard® μπορεί να κάνει αυτούς τους υπολογισμούς και τις προσαρμογές για να συμβάλλει στη βελτίωση της ρύθμισης  της γλυκόζης.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED® 640G

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G είναι επίσης διαθέσιμη με τις πρόσθετες ενσωματωμένες επιλογές της Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης (CGM) και το Λογισμικό Διαχείρισης Θεραπείας CareLink™. 

Σε συνδυασμό με την CGM, η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G είναι σήμερα η μοναδική αντλία ινσουλίνης με τη λειτουργία SmartGuard® η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων της υπογλυκαιμίας*. Εάν τα επίπεδα γλυκόζης πέσουν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, το SmartGuard μπορεί να προβλέψει ότι πλησιάζετε σε χαμηλά επίπεδα 30 λεπτά νωρίτερα και θα σταματήσει αυτόματα την παροχή ινσουλίνης. Όταν επανέλθουν τα επίπεδα της γλυκόζης, θα ξαναρχίσει αυτόματα την παροχή ινσουλίνης. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της SMBG διότι το Σύστημα MiniMed σας ειδοποιεί πριν ξεπεραστούν τα προκαθορισμένα όρια, καθώς επίσης παραθέτει τις τρέχουσες τάσεις των τιμών της γλυκόζης.


Σύστημα διαχείρισης διαβήτη

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

  • * Οι αναφορές φυλάσσονται σε αρχείο και είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Medtronic για αντίγραφα.

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.