Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ

Διαβήτης και ταξίδια

Για πολλούς από εμάς τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους ή για διασκέδαση είναι μέρος της ζωής μας, είτε μετακινούμαστε με αυτοκίνητο, είτε πετώντας με αεροπλάνο. Τα ταξίδια μπορεί να διαταράξουν τον συνήθη καθημερινό προγραμματισμό των γευμάτων και του ύπνου, και με τον διαβήτη Τύπου 1, αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε περιπέτεια.

Αν και απαιτείται καλή κατανόηση του τρόπου διαχείρισης των προμηθειών, με κατάλληλη προετοιμασία, ο διαβήτης Τύπου 1 δεν θα πρέπει να περιορίζει ή να αποθαρρύνει κάποιον από την επιθυμία του να ταξιδέψει.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Μάθετε σχετικά με τα ταξίδια και το διαβήτη
 • Διαβάστε για την Delphine, η οποία χρησιμοποιεί αντλία
 • Μάθετε πώς οι αντλίες ινσουλίνης μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη διαχείριση του διαβήτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Insulin pump user Delphine

Ήμουν 16 όταν ανακάλυψα ότι είχα διαβήτη, και πέρασα τα επόμενα 13 χρόνια με πολλαπλές καθημερινές ενέσεις. Αλλά μετά συμφώνησα να δοκιμάσω την αντλία ινσουλίνης σε έναν αγώνα δρόμου και συνειδητοποίησα ότι η ρύθμιση του διαβήτη μου ήταν πολύ πιο εύκολη, με μια αντλία ινσουλίνης. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο. Με την αντλία ινσουλίνης μου, απλά προσαρμόζω το βασικό ρυθμό για να καλύψει οποιεσδήποτε διαφορές ώρας και δίνω το bolus μου όταν έρχονται τα γεύματά μου. Μπορώ να ευχαριστηθώ το ταξίδι και όχι να ανησυχώ για τον διαβήτη μου και πώς να τον διαχειριστώ...και για εμένα αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο.

- DELPHINE

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Στη διαχείριση του διαβήτη, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες, περιλαμβανομένων της καταγραφής γλυκόζης αίματος, της πρόσληψης υδατανθράκων, της σωματικής δραστηριότητας και των απαιτήσεων ινσουλίνης για τη διασφάλιση ικανοποιητικού ελέγχου της γλυκόζης και μείωσης του κινδύνου επιπλοκών.

Μπορεί να αποτελεί πρόκληση η επίτευξη και η διατήρηση του στόχου της HbA1C με παράλληλη μείωση του κινδύνου υπογλυκαιμίας. Παρ'όλα αυτά, κατανοώντας τις ανάγκες του οργανισμού και μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο διατηρείται η γλυκόζη αίματος εντός των προτεινόμενων ορίων, είναι δυνατή η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη.

HbA1c: ένα σημαντικό μέσο μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά μπορεί να διαχειριστεί ο διαβήτης, χρησιμοποιώντας τις μέσες τιμές γλυκόζης για τους τελευταίους 2 με 3 μήνες για την αξιόλογηση του επιπέδου ρύθμισης του διαβήτη.

Επομένως, ως άτομο που έχω διαγνωστεί με διαβήτη, με ποιον τρόπο μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τη γλυκόζη μου ενώ ταξιδεύω;

Διαβήτης, ταξίδια & αντλίες ινσουλίνης

Όταν ταξιδεύετε, η προσαρμογή σε αλλαγές στις καθημερινές δραστηριότητές σας, όπως το φαγητό και ο ύπνος, μπορεί να καταστεί ευκολότερη με τη χρήση μιας αντλίας ινσουλίνης. Όταν ταξιδεύετε μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τα καθυστερημένα γεύματα, την παράλειψη γευμάτων ή τα διαφορεFτικά φαγητά. Μια αντλία ινσουλίνης μπορεί να κάνει τη διαχείριση και τον έλεγχο των επιλογών τροφίμων πιο εύκολη και πιο ευέλικτη όταν ταξιδεύετε. Μια αντλία ινσουλίνης σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε τις δόσεις για τα γεύματα που προκύπτουν απρογραμμάτισα, να λαμβάνετε πολλές μικρές δόσεις για τα σνακς ή να λαμβάνετε διορθωτικές δόσεις όταν δεν είστε σίγουρος/η για το περιεχόμενο υδατανθράκων σε καινούρια τρόφιμα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση μιας αντλίας ινσουλίνης σε δημοσίως διαθέσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς και ως εκ τούτου δεν περιορίζεστε στον τρόπο και τον τόπο που μπορείτε να ταξιδέψετε. 

Για να μπορέσετε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να βρείτε τα διεθνή γραφεία της Medtronic international: www.medtronicdiabetes.com/contact/international-locations

Μια αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή συσκευή, σχεδόν στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, η οποία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε μια ζώνη, μέσα σε μια τσέπη, ή ακόμα και σε έναν στηθόδεσμο.

Η αντλία ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει εσάς, και την θεραπευτικής σας ομάδα  να μιμηθείτε πιο προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο ένα υγιές πάγκρεας παρέχει τη βασική ινσουλίνη στον οργανισμός σας παρέχοντας μικρές ποσότητες ταχείας δράσης ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των αναγκών για προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης, ειδικότερα μετά τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης. 

Κλινικές μελέτες*επιβεβαιώνουν ότι πολλοί ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 διάφορων ηλικιών που μεταβαίνουν από πολλαπλές καθημερινές ενέσεις σε θεραπεία με αντλία ινσουλίνης αναφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και αυξημένη ικανοποίηση με την θεραπεία τους. 

Minimed 640G insulin pump on adult's body

ΠΩΣ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED® 640G  ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης λόγω της ικανότητας να προσαρμόζει την παροχή ινσουλίνης, μειώνοντας τον κίνδυνο υπεργλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας. Με τη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από:

 • Ευκολότερη χορήγηση δόσης
  Ο υπολογισμός των απαιτήσεων ινσουλίνης μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα με πολλές διαφορετικές πτυχές οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ως μέρος της αντλίας ινσουλίνης MiniMed 640G, η ενσωματωμένη λειτουργία Bolus Wizard® σάς βοηθά να διασφαλίσετε πιο ακριβή χορήγηση δόσης λαμβάνοντας υπόψη την ινσουλίνη που υπάρχει ήδη στον οργανισμό, τα τρέχοντα επίπεδα γλυκόζης, την πρόσληψη υδατανθράκων και τις ατομικές ρυθμίσεις ινσουλίνης.
 • Λιγότερες ενέσεις
  Οι ακριβείς ποσότητες της ταχείας δράσης ινσουλίνης παρέχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από το σετ έγχυσης το οποίο αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται κάθε 2 με 3 ημέρες.
 • Μεγαλύτερη ευελιξία
  Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί για να επιτρέψει την άσκηση, κατά τη διάρκεια ασθένειας ή για να παρέχει μικρές δόσεις για να καλύψει τα σνακς. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού, αντί για άλλη μια ένεση.
 • Μεγαλύτερη άνεση
  Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G προσφέρει την επιπλέον άνεση ενός ασύρματα συνδεδεμένου μετρητή γλυκόζης αίματος. Αυτός ο μετρητής στέλνει αυτόματα τις τιμές της γλυκόζης αίματος στην αντλία, επιτρέποντας πιο ακριβείς υπολογισμούς του Bolus Wizard. Αποθηκεύει, επίσης, αυτές τις πληροφορίες σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο μαζί με τις δόσεις ινσουλίνης.

ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ;

Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 μπορούν να επωφεληθούν από μια αντλία ινσουλίνης, όπως το MiniMed 640G, χωρίς να το γνωρίζουν. Γενικά, εάν παρουσιάζετε κάτι από τα ακόλουθα, θα μπορούσατε να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση με μια αντλία ινσουλίνης όπως η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G:

 • Μεγαλύτερη ευελιξία όταν ταξιδεύετε
 • Φοβία για τις βελόνες
 • Τα πρώτα συμπτώματα μακροχρόνιων επιπλοκών
 • HbA1c εκτός του εύρους-στόχου 
 • Μειωμένη επίγνωση της υπογλυκαιμίας
 • Φοβία για επεισόδιο υπογλυκαιμίας ειδικά τη νύχτα
 • Ανησυχία για τις μακροχρόνιες επιπλοκές

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED® 640G

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G είναι επίσης διαθέσιμη με τις πρόσθετες ενσωματωμένες επιλογές της Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης (CGM) και το Λογισμικό Διαχείρισης Θεραπείας CareLink™. 

Σε συνδυασμό με την CGM, η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G είναι σήμερα η μοναδική αντλία ινσουλίνης με τη λειτουργία SmartGuard® η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων της υπογλυκαιμίας*. Εάν τα επίπεδα γλυκόζης πέσουν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, το SmartGuard μπορεί να προβλέψει ότι πλησιάζετε σε χαμηλά επίπεδα 30 λεπτά νωρίτερα και θα σταματήσει αυτόματα την παροχή ινσουλίνης. Όταν επανέλθουν τα επίπεδα της γλυκόζης, θα ξαναρχίσει αυτόματα την παροχή ινσουλίνης. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της SMBG διότι το Σύστημα MiniMed σας ειδοποιεί πριν ξεπεραστούν τα προκαθορισμένα όρια, καθώς επίσης παραθέτει τις τρέχουσες τάσεις των τιμών της γλυκόζης.
 

Σύστημα διαχείρισης διαβήτη

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • * Οι αναφορές φυλάσσονται σε αρχείο και είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Medtronic για αντίγραφα.

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.