ΝΕΟΔΙΑΓΝΩΣΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

Κατά τη διάγνωση

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • Η διαχείριση του διαβήτη ξεκινά με την κατανόηση των αναγκών του σώματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όταν διαγιγνώσκεται κάποιος για πρώτη φορά με διαβήτη Τύπου 1, τις περισσότερες φορές αναρωτιέται πώς αυτό θα επηρεάσει τη ζωή του, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Η κατανόηση του διαβήτη και η επίπτωση διαφόρων δραστηριοτήτων όπως το φαγητό, η άσκηση, οι ημέρες ασθενείας και η καθημερινότητα, στα επίπεδα της γλυκόζης, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της γλυκαιμικής ρύθμισης.

Μετά την κατανάλωση τροφής, το φαγητό διασπάται σε γλυκόζη η οποία είναι απαραίτητη για να δώσει ενέργεια στο σώμα για όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ο οργανισμός μας επίσης χρειάζεται και ινσουλίνη, η οποία φυσιολογικά παράγεται στο πάγκρεας και η οποία βοηθά τη μεταφορά της γλυκόζης από το αίμα στα κύτταρα.

Όταν το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη η γλυκόζη θα παραμείνει στην αιματική κυκλοφορία, αφήνοντας τα κύτταρα χωρίς ενέργεια. Το υψηλό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα προκαλεί τα πιο έντονα φυσικά σημεία και συμπτώματα του διαβήτη. Για τη θεραπεία του διαβήτη είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας πολλούς παράγοντες της διαχείρισής του, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος, της πρόσληψης υδατανθράκων, των σωματικών  δραστηριοτήτων και των αναγκών σε ινσουλίνη για τη διασφάλιση σωστού ελέγχου της γλυκόζης αίματος και τη μείωση του κινδύνου των επιπλοκών.

Με την κατανόηση των αναγκών του σώματος και μαθαίνοντας πώς να διατηρούμε τη γλυκόζη αίματος εντός των επιθυμητών επιπέδων, είναι εφικτό να διαχειριστούμε το διαβήτη αποτελεσματικά.

Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν έναν χαρούμενο, υγιή τρόπο ζωής και απολαμβάνουν τις συνήθεις δραστηριότητες τους αφού διαγνωσθούν με διαβήτη Τύπου 1. Μέσω της κατανόησης του τρόπου ελέγχου των επιπέδων της γλυκόζης αίματος, δραστηριότητες όπως το φαγητό έξω, ο ύπνος τα Σαββατοκύριακα, τα σπορ και τα ταξίδια στο εξωτερικό για εκδρομή ή διακοπές μπορούν να εξακολουθήσουν να είναι απολαυστικές στο έπακρο. 

Όταν διαγνώσθηκα, είχα πρόβλημα στο να παρακινηθώ να ελέγξω τα επίπεδα του σακχάρου μου και δεν έπαιρνα στα σοβαρά τον διαβήτη μου.

- DOMINIKA

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.