ΝΕΟΔΙΑΓΝΩΣΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

Διαχείριση επιπέδων γλυκόζης αίματος

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Η σημασία της HbA1c
 • Υπό- και Υπερ-γλυκαιμία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Προκειμένου να διατηρηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος εντός των ορίων-στόχων και για να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών, χρειάζεται να δοθούν στον οργανισμό οι ακριβείς δόσεις ινσουλίνης. Οι διαφορετικές θεραπείες μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Συμβατική Θεραπεία 
  2 με 3 ενέσεις κάθε μέρα, ανάμιξη μακράς και βραχείας δράσης ινσουλίνης.
 • Πολλαπλές καθημερινές ενέσεις (MDI)
  Συχνές ενέσεις 3 ή περισσότερες φορές την ημέρα με ταχείας δράσης ινσουλίνη και 1 με 2 φορές την ημέρα με μακράς δράσης ινσουλίνη.
 • Αντλία ινσουλίνης (Συνεχής Υποδόρια Έγχυση Ινσουλίνης)
  Η ΣΥΕΙ αντικαθιστά την ανάγκη για συχνές ενέσεις παρέχοντας ταχείας δράσης ινσουλίνης 24 ώρες την ημέρα. Ένας προγραμματισμένος ρυθμός ινσουλίνης μιμείται την παραγωγή βασικής ινσουλίνης από το πάγκρεας και μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις ανάγκες του οργανισμού. Η ταχείας δράσης ινσουλίνη ενεργεί πολύ γρήγορα για να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των διακυμάνσεων στα επίπεδα της γλυκόζης αίματος σε απόκριση της πρόσληψης υδατανθράκων ή, εάν χρειάζεται, για τη μείωση των τιμών υψηλής γλυκόζης αίματος.

Η αντλία άλλαξε τη ζωή μου. Δεν ακολουθώ αυστηρό πρόγραμμα, κάνω ο,τιδήποτε θελήσω, όταν το θελήσω και κυρίως, έχω καλύτερο έλεγχο.

- TERESA

ΜΕΙΩΣΗ HbA1C, ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ

HbA1c: ένα σημαντικός δείκτης μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά μπορεί να διαχειριστεί ο διαβήτης, χρησιμοποιώντας τη μέτρηση της ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθροκύτταρο (ερυθρό αιμοσφαίριο) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 με 3 μηνών για την αξιόλογηση του επιπέδου της ρύθμισης του διαβήτη.

Η μελέτη DCCT (Μελέτη για τον Έλεγχο και τις Επιπλοκές του Διαβήτη -Diabetes Control and Complications Trial) επιβεβαίωσε ότι η μειωση της HbA1c κατά μόλις 1% μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μικροαγγειακών επιπλοκών έως και 40%*Η HbA1c πρέπει να παρακολουθείται κάθε 3 μήνες με στόχο να διατηρηθεί κάτω του 7% (53 mmol/L) ή στο στόχο που έχει καθοριστεί από τον γιατρό σας*.

Οι φυσιολογικές τιμές γλυκόζης κυμαίνονται μεταξύ 70 και 140 mmol/L, και μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσπαθήσετε να επιτύχετε αυτούς τους στόχους στην καθημερινότητά σας μεσω του αυτοελέγχου των επιπέδων γλυκόζης αίματος (SMBG) χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό μετρητή γλυκόζης*.

 • Η υπογλυκαιμία αναφέρεται στην πτώση των επιπέδων της γλυκόζης αίματος κάτων του 70 mg/dl, αν και ο ακριβής αριθμός μπορεί να διαφέρει μεταξύ των ατόμων. Στην περίπτωση ήπιας υπογλυκαιμίας, τα συμπτώματα είναι αισθητά, και μπορεί να ληφθεί δράση για να αποτραπεί τυχόν επιδείνωση τρώγοντας ή πίνοντας κάτι που περιέχει υδατάνθρακες. Η σοβαρή υπογλυκαιμία χρήζει βοήθειας από άλλο άτομο και μπορεί να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη.
 • Η υπεργλυκαιμία αναφέρεται στην αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης αίματος, συνήθως άνω των 200 mgl/dl, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα το άτομο. Τα επίπεδα γλυκόζης άνω των 270 mg/dl πρέπει να αντιμετωπίζονται γρήγορα για να αποφευχθούν οξείες επιπλοκές.


Μπορεί να είναι πρόκληση να επιτευχθεί και να διατηρηθεί ο στόχος της ΗbA1c ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας. Η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης επιτρέπει την προσαρμογή των αναγκών ινσουλίνης για να επιτευχθούν οι ωριαίες ανάγκες του οργανισμού.

Επομένως, πως μπορέι κάποιος που διαγνώσθηκε πρόσφατα με διαβήτη Τύπου 1, να διατηρήσει τα επίπεδα της γλυκόζης του υπό έλεγχο, διατηρώντας ταυτόχρονα και τον τρόπο ζωής του;

 

 

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • * Οι αναφορές φυλάσσονται σε αρχείο και είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Medtronic για αντίγραφα.

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.