ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑΣ

Αντλία: πιθανή λύση

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Πώς μπορούν οι αντλίες ινσουλίνης να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου υπογλυκαιμίας;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της διατήρησης των επιπέδων γλυκόζης αίματος υπό καλύτερη ρύθμιση, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 βασίζονται στις αντλίες ινσουλίνης

Μια αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή συσκευή, σχεδόν στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, η οποία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε μια ζώνη, μέσα σε μια τσέπη, ή ακόμα και σε έναν στηθόδεσμο.

Η αντλία ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει εσάς, και την θεραπευτική σας ομάδα να μιμηθείτε ευκολότερα τον τρόπο με τον οποίο ένα υγιές πάγκρεας παρέχει τη βασική ινσουλίνη στον οργανισμός σας παρέχοντας μικρές ποσότητες ταχείας δράσης ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.


Μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της ανάγκης για προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης, ειδικότερα μετά τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης.

Αντί για συχνές ενέσεις, το μόνο που χρειάζεται στη θεραπεία με αντλία είναι μια αλλαγή στο σετ έγχυσης κάθε 2 με 3 ημέρες.

Από τότε που χρησιμοποιούμε την αντλία, τα επίπεδα γλυκόζης αίματος της Lara παρέμειναν σταθερά και είχε λιγότερα επεισόδια υπογλυκαιμίας. Για εμένα αυτό σήμαινε λιγότερη ανησυχία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

- ANDREA

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MiniMed® 640G ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΓΛΥΚΟΖΗΣ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G επιτρέπει την καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης λόγω της δυνατότητας να προσαρμόζει την παροχή ινσουλίνης, μειώνοντας τον κίνδυνο υπεργλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας. Με τη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από:

 • Ευκολότερη χορήγηση δόσης
  Ο υπολογισμός των αναγκών ινσουλίνης μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα με πολλές διαφορετικές πτυχές οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ως μέρος της αντλίας ινσουλίνης MiniMed 640G, η ενσωματωμένη λειτουργία Bolus Wizard® σάς βοηθά να διασφαλίσετε πιο ακριβή χορήγηση δόσης λαμβάνοντας υπόψη την ινσουλίνη που υπάρχει ήδη στον οργανισμό, τα τρέχοντα επίπεδα γλυκόζης, την πρόσληψη υδατανθράκων και τις ατομικές ρυθμίσεις ινσουλίνης
 • Λιγότερες ενέσεις
  Οι ακριβείς ποσότητες της ταχείας δράσης ινσουλίνης παρέχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από το σετ έγχυσης το οποίο αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται κάθε 2 με 3 ημέρες.
 • Μεγαλύτερη ευελιξία
  Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί για να επιτρέψει την άσκηση, κατά τη διάρκεια ασθένειας ή για να παρέχει μικρές δόσεις για να καλύψει τα πρόχειρα γεύματα (σνακς). Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού, αντί για άλλη μια ένεση. Υπάρχει ακόμα επιλογή για προσωρινό βασικό ρυθμό, μια επιλογή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την άσκηση, για παράδειγμα
 • Περισσότερη άνεση
  Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G προσφέρει την πρόσθετη άνεση ενός ασύρματα συνδεδεμένου μετρητή γλυκόζης αίματος. Αυτός ο μετρητής στέλνει αυτόματα τις τιμές της γλυκόζης αίματος στην αντλία, επιτρέποντας πιο ακριβείς υπολογισμούς του Bolus Wizard. Αποθηκεύει, επίσης, αυτές τις πληροφορίες σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο μαζί με τις δόσεις ινσουλίνης.

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MiniMed® 640G ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ;

Πολλές κλινικές μελέτες* επιβεβαιώνουν ότι οι ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 όλων των ηλικιών που μεταβαίνουν από πολλαπλές καθημερινές ενέσεις (MDI) σε θεραπεία με αντλία ινσουλίνης αναφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και αυξημένη ικανοποίηση με τη θεραπεία τουςt. Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων-στόχων και να μειώσει τα επεισόδια υπογλυκαιμίας*. Η εύκολη διαχείριση των αναγκών ινσουλίνης καθιστά εφικτό έναν πιο ευέλικτο τρόπο ζωής.

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G και η Διατροφή

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη. Εάν κάνετε συχνές ενέσεις, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τα καθυστερημένα γεύματα, την παράλειψη γευμάτων ή τις διάφορες δίαιτες. Με την αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G η εξισορρόπηση των αναγκών ινσουλίνης με το φαγητό μπορεί να είναι ευκολότερη, για παράδειγμα, οι διαφορετικές επιλογές δόσεων εφόδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ταιριάξουν με τις ανάγκες της περίστασης και του είδους γεύματος.

Η λειτουργία Bolus Wizard® κάνει ευκολότερο τον υπολογισμό της ποσότητας ινσουλίνης που χρειάζεται, καθώς κάνει τους υπολογισμούς που βασίζονται: στην πρόσληψη υδατανθράκων, τα επίπεδα γλυκόζης αίματος, τις αναλογίες ινσουλίνης προς υδατάνθρακες και την ποσότητα ενεργής ινσουλίνης στον οργανισμό σας. Αυτό βοηθά στο να διασφαλίσετε ότι παίρνετε ακριβώς τη σωστή δόση ινσουλίνης για τη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης. 

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G και η Άσκηση

Η τακτική άσκηση είναι σημαντική για τη σωματική και πνευματική σας υγεία και συστήνεται από τους περισσότερους γιατρούς. Η άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος. Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G προσφέρει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το βασικό ρυθμό όπως απαιτείται για τη δραστηριότητα, από έναν ανταγωνιστικό αγώνα έως μια ήπια πεζοπορία, και βοηθά στη μείωση του κινδύνου της υπογλυκαιμίας μετά την άσκηση. Πολλοί αθλητές με διαβήτη Τύπου 1 χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης για να αποκτήσουν καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης τους.

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G και τα νυχτερινά επεισόδια υπογλυκαιμίας

Οι ανάγκες βασικής ινσουλίνης μπορεί να αλλάξουν κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Με το MDI, μακράς δράσης ινσουλίνη οι δόσεις συνήθως συνδυάζονται με τον μέσο όρο των αναγκών και δεν καλύπτουν ουσιαστικά αυτές τις διακυμάνσεις. Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικούς ρυθμούς παροχής βασικής ινσουλίνης που ταιριάζουν στις ωριαίες ατομικές απαιτήσεις. Αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επεισοδίων υπογλυκαιμίας, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

 

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G και η αποκατάσταση της επίγνωσης της υπογλυκαιμίας 

Οι άνθρωποι που ζουν για πολλά χρόνια έχοντας διαβήτη μπορεί να χάσουν την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται την επικείμενη υπογλυκαιμία (υπογλυκαιμική άγνοια). Η χρήση της αντλίας ινσουλίνης MiniMed 640G, θα μπορούσε να βελτιώσει την επίγνωση της υπογλυκαιμίας μειώνοντας τα ήπια υπογλυκαιμικά επεισόδια και μειώνοντας τις ακραίες τιμές στα επίπεδα γλυκόζης, κατά τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας.*

 

Minimed 640G insulin pump on adult's body

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • * Οι αναφορές φυλάσσονται σε αρχείο και είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Medtronic για αντίγραφα.

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.