ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑΣ

Ελαχιστοποιώντας τις υπογλυκαιμίες

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • Η πρόκληση της διατήρησης της HbA1c σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να αυξάνεται ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

HbA1c: ένα σημαντικό μέσο μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά μπορεί να διαχειριστεί ο διαβήτης, χρησιμοποιώντας έναν μετρητή της ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθροκύτταρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 έως 3 μηνών για την αξιολόγηση του επιπέδου ελέγχου του διαβήτη.

Η μελέτη DCCT (Μελέτη για τον Έλεγχο και τις Επιπλοκές του Διαβήτη -Diabetes Control and Complications Trial) επιβεβαίωσε ότι η μειωση της HbA1c κατά μόλις 1% μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μικροαγγειακών επιπλοκών έως και 40%* Η HbA1c πρέπει να παρακολουθείται κάθε 3 μήνες με στόχο να διατηρηθεί κάτω του 7% (53 mmol/L) ή στο στόχο που έχει καθοριστεί από τον γιατρό σας*.

Οι φυσιολογικές τιμές γλυκόζης κυμαίνονται μεταξύ 70 και 140 mg/dl, και μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσπαθήσετε να επιτύχετε αυτούς τους στόχους στην καθημερινότητά σας με του αυτοελέγχου των επιπέδων γλυκόζης αίματος (SMBG) χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό μετρητή γλυκόζης*. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πρόκληση να διατηρήσουν την HbA1c χαμηλή εντός του εύρους-στόχου χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας. Η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης τους επιτρέπει να προσαρμόσουν άμεσα τις απαιτήσεις ινσουλίνης.

Τι να πω; Τώρα με την αντλία ινσουλίνης, δεν με ελέγχει πια ο διαβήτης αλλά εγώ ελέγχω τον διαβήτη μου.

- TERESA

Η επίτευξη του ελέγχου της γλυκόζης αίματος είναι ως εκ τούτου σημαντική. Ορισμένοι από τους καλύτερους τρόπους να επιτευχθεί αυτό με παράλληλη μείωση των επεισοδίων υπογλυκαιμίας είναι:.

Η επίτευξη του ελέγχου της γλυκόζης αίματος είναι ως εκ τούτου σημαντική. Ορισμένοι από τους καλύτερους τρόπους να επιτευχθεί αυτό με παράλληλη μείωση των επεισοδίων υπογλυκαιμίας είναι:

  • Χορήγηση ινσουλίνης σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα σε μικρότερες ποσότητες*
  • Εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης πριν και μετά την άσκηση
  • Προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης για να συνδυαστεί με τους υδατάνθρακες στα γεύματα
  • Προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης σύμφωνα με τις καθημερινές δραστηριότητες 
  • Επίγνωση του πότε και πώς πρέπει να γίνει η προσαρμογή της θεραπείας καταγράφοντας τα επίπεδα γλυκόζης κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μπορεί να είναι πρόκληση να επιτευχθεί και να διατηρηθεί ο στόχος της HbA1C ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας. Η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης καθιστά εφικτή την προσαρμογή στις απαιτήσεις ινσουλίνης για να καλυφθούν οι ανάγκες του οργανισμού.

Επομένως, τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος που έχει διαβήτη Τύπου 1 για να μειώσει την υπογλυκαιμία;

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

  • * Οι αναφορές φυλάσσονται σε αρχείο και είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Medtronic για αντίγραφα.

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.