ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑΣ

Τι είναι η υπογλυκαιμία;

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • Η πρόκληση της διατήρησης της HbA1c σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να αυξάνεται ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα επεισόδια υπογλυκαιμίας μπορεί να είναι τρομακτικά, και μπορεί να εξελιχθούν σε πραγματική φοβία ή περισσότερα υπογλυκαιμικά επεισόδια.

Η υπογλυκαιμία μπορεί να εμφανιστεί για ποικίλους λόγους και είναι συνήθως το αποτέλεσμα υπερβολικής ποσότητας ινσουλίνης στον οργανισμό. Αυτό προκαλεί την απελευθέρωση υπερβολικής ποσότητας γλυκόζης από την αιματική κυκλοφορία στα κύτταρα, απορροφώντας τη σημαντική πηγή ενέργειας που το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

Ορισμένοι από τους κύριους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε υπογλυκαιμία είναι:

  • Καθυστέρηση ή παράλειψη γευμάτων 
  • Γεύματα χαμηλά σε υδατάνθρακες ή υπερεκτίμηση του περιεχομένου του γεύματος σε υδατάνθρακες
  • Γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά
  • Υπερδοσολογία bolus
  • Κατανάλωση αλκοόλ
  • Άσκηση
  • Ακατάλληλη δόση βασικής ινσουλίνης

Επέλεξα την αντλία μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με επεισόδια υπογλυκαιμίας, τα οποία συνέβαιναν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η φιλενάδα μου με ξύπνησε ένα βράδυ γιατί είχα σπασμούς. Με παρακίνησε να κάνω ένα κρύο ντους, μου έδωσε λίγη ζάχαρη. Μετά από αυτό ρώτησα τον γιατρό μου εάν μπορούσα να δοκιμάσω την αντλία, αφού είχα διαβάσει πολλές θετικές εμπειρίες για αυτή στο διαδίκτυο. Ξεκίνησα να τη φοράω.

- MARCO

ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ

Η υπογλυκαιμία αναφέρεται στις περιπτώσεις όπου τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος πέφτουν κάτω από 70 mg/dl, αν και ο ακριβής αριθμός διαφέρει μεταξύ των ατόμων. Η υπογλυκαιμία μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρή.

Ήπια υπογλυκαιμία: στην περίπτωση όπου τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν αντιληπτά και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί από το να γίνει χειρότερη τρώγοντας ή πίνοντας κάτι που περιέχει υδατάνθρακες.

Σοβαρή υπογλυκαιμία: απαιτεί βοήθεια από άλλο άτομο και ίσως χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η φοβία του χαμηλού επιπέδου γλυκόζης αίματος και ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας μπορεί να οδηγήσει μερικούς ανθρώπους με διαβήτη Τύπου 1 να διατηρούν σκόπιμα υψηλά επίπεδα γλυκόζης για την αποφυγή των χαμηλών. Παρ'όλα αυτά, επί μεγάλα χρονικά διαστήματα, η αυτοπροκαλούμενη υπεργλυκαιμία μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Ο καλύτερος έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης θα συμβάλλει στην αποφυγή των υψηλών και χαμηλών επιπέδων. 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.