ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

Προκλήσεις με τα παιδιά

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν το παιδί σας έχει διαβήτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η ζωή αλλάζει για όλη την οικογένεια όταν ένα παιδί διαγιγνώσκεται με διαβήτη Τύπου 1. Πολλοί γονείς ανησυχούν για το πώς μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τη ζωή του παιδιού τους. Πώς μπορεί να επηρεάσει το μέλλον τους. Πώς μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Ασφάλεια: το κύριο μέλημα

Μπορεί να θέλετε να διασφαλίσετε ότι: 

 • αυτοί που συνοδεύουν το παιδί σας γνωρίζουν ακριβώς τι να κάνουν σε επείγουσα ανάγκη και να έχουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες επικοινωνίας (γιατρός, γονείς, κηδεμόνες). 
 • υπάρχει ένα υπεύθυνο άτομο το οποίο μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να ελέγχει το επίπεδο σακχάρου του ή να το βοηθήσει να πραγματοποιήσει μια δόση εφόδου-bolus (επιπλέον ινσουλίνη) εάν χρειαστεί. 

Ο στόχος της διαχείρισης του διαβήτη

Με απλά λόγια ο στόχος είναι να διατηρηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης υπό έλεγχο, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί μια υγιής ζωή σήμερα και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επιπλοκών στο μέλλον. Ένας τρόπος να γνωρίζετε ότι τα επίπεδα γλυκόζης σε ένα παιδί είναι υπό έλεγχο είναι να διατηρείται η HbA1c του εντός του εύρους-στόχου που έχει οριστεί από τον γιατρό του. 

Τρόποι διαχείρισης των επιπέδων γλυκόζης αίματος

Προκειμένου να διατηρηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης εντός των ορίων-στόχων και για να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών, χρειάζεται να δοθούν στον οργανισμό οι ακριβείς δόσεις ινσουλίνης. Οι διαφορετικές θεραπείες μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Συμβατική Θεραπεία
  2 με 3 ενέσεις κάθε μέρα μικτές μακράς και βραχείας δράσης ινσουλίνης
 • Πολλαπλές καθημερινές ενέσεις (MDI)
  Ενέσεις 3 ή περισσότερες φορές την ημέρα με ταχείας δράσης ινσουλίνη και 1 με 2 φορές την ημέρα με μακράς δράσης ινσουλίνη.
 • Αντλία ινσουλίνης (Συνεχής Υποδόρια Έγχυση Ινσουλίνης)
  Η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης αντικαθιστά την ανάγκη για συχνές ενέσεις παρέχοντας ταχείας δράσης ινσουλίνης 24 ώρες την ημέρα. Ένας προγραμματισμένος ρυθμός ινσουλίνης μιμείται την παραγωγή βασικής ινσουλίνης από το πάγκρεας σε ανθρώπους που δεν έχουν διαβήτη και μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις ανάγκες του οργανισμού. Η ταχείας δράσης ινσουλίνη ενεργεί πολύ γρήγορα για να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των διακυμάνσεων στα επίπεδα της γλυκόζης αίματος σε απόκριση της πρόσληψης υδατανθράκων ή, εάν χρειάζεται, για τη μείωση των τιμών υψηλής γλυκόζης αίματος.

Πάντα μας άρεσε να κάνουμε μαζί υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ. Χάρη στην αντλία έχουμε διεκδικήσει όλοι ένα καινούριο επίπεδο ελευθερίας και περισσότερης ηρεμίας!

- PAOLO

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ HbA1C, ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ

HbA1c: ένα σημαντικό μέσο μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά μπορεί να διαχειριστεί ο διαβήτης, χρησιμοποιώντας ένα μέσο μέτρησης της ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθροκύτταρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 έως 3 μηνών για την αξιολόγηση του επιπέδου ελέγχου του διαβήτη.

Η μελέτη DCCT (Μελέτη για τον Έλεγχο και τις Επιπλοκές του Διαβήτη -Diabetes Control and Complications Trial) επιβεβαίωσε ότι η μείωση της HbA1c κατά μόλις 1% μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μικροαγγειακών επιπλοκών έως και 40%*. Η HbA1c πρέπει να παρακολουθείται κάθε 3 μήνες με στόχο να διατηρηθεί κάτω του 7% (53 mmol/L) ή στο στόχο που έχει καθοριστεί από τον γιατρό σας*.

Οι φυσιολογικές τιμές γλυκόζης κυμαίνονται μεταξύ 70 και 140 mmol/L, και μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσπαθήσετε να επιτύχετε αυτούς τους στόχους στην καθημερινότητά σας μεσω του αυτοελέγχου των επιπέδων γλυκόζης αίματος (SMBG) χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό μετρητή γλυκόζης.*

Υπογλυκαιμία

Οι γονείς μπορεί να ανησυχούν ότι τα παιδιά τους ενδέχεται να πάθουν κάποιο υπογλυκαιμικό επεισόδιο (χαμηλή γλυκόζη αίματος) κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Πολλοί μπορεί να ελέγχουν τις τιμές της γλυκόζης αίματος πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να διασφαλίσουν ότι τα επίπεδα της γλυκόζης του παιδιού τους είναι εντός του εύρους-στόχου. 

Μικρά παιδιά και νήπια

Τα μικρά παιδιά χρειάζονται μικρές δόσεις ινσουλίνης. Πολλά παιδιά τρώνε μικρές ποσότητες σε συχνά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας κι έτσι ίσως χρειάζονται πιο συχνές ενέσεις ινσουλίνης.  

Άρα, τι μπορούν να κάνουν οι γονείς προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους να διαχειριστούν καλύτερα τον διαβήτη τους και να διατηρήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης τους υπό έλεγχο ενώ τους επιτρέπουν να απολαύσουν την παιδική τους ηλικία;

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • * Οι αναφορές φυλάσσονται σε αρχείο και είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Medtronic για αντίγραφα.

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.