ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Προγραμματισμός μιας υγιούς εγκυμοσύνης

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν προγραμματίζετε μια εγκυμοσύνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Με την κατάλληλη φροντίδα και διαχείριση, μια υγιής εγκυμοσύνη και ένας υγιής τοκετός είναι πολύ πιθανό να συμβούν σε γυναίκες με διαβήτη Τύπου 1.

Είτε σκέφτεστε να μείνετε έγκυος ή είστε ήδη έγκυος, η αφοσίωση και ο προσεκτικός προγραμματισμός μπορεί να συμβάλλουν στη διασφάλιση της γέννησης ενός υγιούς μωρού. Για μια γυναίκα με διαβήτη Τύπου 1, υπάρχουν πρόσθετοι παράγοντες που αξίζει να εξεταστούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό. 

Το σώμα αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα περνάει από πολλές αλλαγές που επηρεάζουν τις ανάγκες ινσουλίνης, κατά τη διάρκεια των οποίων είναι σημαντικό να διατηρηθούν τα επίπεδα γλυκόζης αίματος υπό αυστηρό έλεγχο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί οι έγκυες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν τα ακόλουθα: 

 • Υπογλυκαιμία
  Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του ύπνου και της νύχτας.*
 • Υπεργλυκαιμία
  Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης πριν και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο αποβολής, γενετικές ανωμαλίες και μπορεί να εγείρουν πρόσθετους κινδύνους για το μωρό.*
 • Διακυμάνσεις γλυκόζης
  Η πρωινή ναυτία, η μεταγευματική υπεργλυκαιμία και οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών μπορούν να διαταράξουν τη διατροφή και το πρόγραμμα ενέσεων μιας εγκύου, καθιστώντας το πιο δύσκολο να παραμείνει εντός του εύρους-στόχου, κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού.*

Κάθε ημέρα μπορεί να είναι διαφορετική με τον διαβήτη. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκειμένου να έχετε καλύτερη ρύθμιση.

Χάρη στην αντλία ινσουλίνης, απέκτησα μια υγιέστατη κόρη - ήταν ένα θαύμα για εμένα! Τώρα, δε θα ήθελα να δώσω πίσω την αντλία μου

- CINDY

 

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • * Οι αναφορές φυλάσσονται σε αρχείο και είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Medtronic για αντίγραφα.

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.