ΣΥΣΤΗΜΑ MINIMED

Λογισμικό διαχείρισης θεραπείας CareLink™

CareLink™ είναι το όνομα της ομάδας των προϊόντων μας για τη διαχείριση της θεραπείας.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Μάθετε πως το CareLink μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το διαβήτη σας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το λογισμικό CareLink™ Personal είναι σχεδιασμένο για ασθενείς και λειτουργεί μέσω ιστοσελίδας. Αυτό το ασφαλές online λογισμικό διαχείρισης της θεραπείας κάνει λήψη δεδομένων από την αντλία σας, τα οποία μετατρέπει σε αναφορές, επιτρέποντάς σας να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του διαβήτη και της θεραπείας σας. Εφόσον έχετε μαζί σας το μετρητή CONTOUR® NEXT LINK από τη Ascensia Diabetes Care (εάν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης MiniMed® Veo™ ή σύστημα Guardian® Real-Time) ή τον μετρητή CONTOUR® NEXT LINK 2.4 (εάν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης MiniMed® 640G), μπορείτε να κάνετε λήψη δεδομένων από την αντλία σας στο σπίτι ή οπουδήποτε έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπως με ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να εγγραφείτε και να συνδεθείτε.

Το λογισμικό CareLink™ Pro είναι σχεδιασμένο για γιατρούς και νοσοκομεία και διαθέσιμο αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας. Οι αναφορές που δημιουργούνται περιέχουν τα ίδια δεδομένα με την αντλία σας όπως το CareLink Personal, αλλά περιέχουν και περισσότερες κλινικές λεπτομέρειες. Το λογισμικό CareLink Pro πρέπει να λαμβάνεται μέσω CD-ROM.

ΠΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CARELINK™ PERSONAL ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

 • Για να έχετε καλύτερο έλεγχο
  Μια κλινική μελέτη έχει δείξει ότι άτομα που χρησιμοποιούν το λογισμικό CareLink Personal είχαν βελτιωμένο έλεγχο (HbA1c) σε σύγκριση με άτομα που χρησιμοποιούσαν τη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης χωρίς το λογισμικό CareLink Personal*. Οι ερευνηντές θεώρησαν ότι αυτό οφείλεται σε "αυξημένη επικοινωνία μέσω του διαδικτύου με τους υπεύθυνους για τη φροντίδα του διαβήτη τους".
 • Για την ευκολότερη παρακολούθηση της πορείας της θεραπείας και την ταυτοποίηση προβλημάτων
  Εύκολες στην ανάγνωση αναφορές μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις επιδράσεις της ινσουλίνης, των υδατανθράκων και της άσκησης στα επίπεδα της γλυκόζης σας.
 • Απομακρυσμένη συνεργασία με τον υπεύθυνο για τη φροντίδα σας
  Μεταξύ των επισκέψεων, ο υπεύθυνος για τη φροντίδα σας μπορεί να παρακολουθήσει τις πληροφορίες από το λογισμικό Carelink Personal προκειμένου να περοσαρμόζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θεραπεία σας όταν χρειάζεται
 • Για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από ένα λογισμικό
  Το CareLink μπορεί να λάβει μετρήσεις από ένα μεγάλο εύρος συνηθισμένων μετρητών γλυκόζης αίματος (BG). Η εισαγωγή τους στην αντλία (χρησιμοποιώντας το Bolus Wizard®) σας επιτρέπει να λάβετε τις συνολικές μετρήσεις BG μέσω της αντλίας.
 • Για να έχετε πληρέστερη εικόνα
  Η χρήση της λειτουργίας συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM) της αντλίας ινσουλίνης σας επιτρέπει να έχετε πλήρη εικόνα των τάσεων της γλυκόζης σας, της χρήσης της ινσουλίνης, των τιμών γλυκόζης αίματος, της άσκησης κτλ. σε ένα σημείο - χωρίς να απαιτείται η τήρηση αρχείου.

Η κατανόηση των επιδράσεων των δόσεων της ινσουλίνης, των διατροφικών συνηθειών, του προγράμματος εξάσκησης και της φαρμακευτικής αγωγής στα προσωπικά σας επίπεδα ινσουλίνης είναι σημαντική για τη βελτίωση του ελέγχου του διαβήτη σας. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε απλά διαγράμματα, γραφήματα και πίνακες προκειμένου να σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε την πορεία της θεραπείας και προβλήματα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει εσάς και τον επαγγελματία υγείας που σας φροντίζει να προσδιορίσετε τη βασική αιτία για την εμφάνιση χαμηλών και υψηλών επιπέδων γλυκόζης σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κοινή χρήση των δεδομένων σας με την κλινική σας

Η μοναδική λειτουργικότητα του CareLink επιτρέπει στον επαγγελματία υγείας που σας φροντίζει να παρακολουθεί τα δεδομένα σας από τον υπολογιστή του νοσοκομείου. Εάν η κλινική σας διαθέτει το λογισμικό CareLink Pro μπορείτε να τους δώσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Αυτό τους επιτρέπει να συνδεθούν από τον υπολογιστή τους στον online λογαριασμό σας και να κάνουν λήψη των δεδομένων σας στα αρχεία τους, γρήγορα και με ασφάλεια.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ CARELINK

Το λογισμικό CareLink™ Personal καθιστά εύκολη την παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης σας και τη σύγκριση με τυχόν αλλαγές των καθημερινών σας δραστηριοτήτων και των γευμάτων σας. Οι σαφείς, απλές αναφορές περιέχουν διαγράμματα, γραφήματα και πίνακες για να σας δείξουν αυτές τις μεταβολές με παραστατικό τρόπο (γραφήματα) και να παρέχουν πραγματικά αριθμητικά στοιχεία.

Ο κατάλογος των τύπων των αναφορών που μπορείτε να δείτε μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη(ις) συσκευή(ές) που έχετε συνδέσει, ωστόσο οι παρακάτω περιγραφές σάς παρέχουν μια περίληψη των διαφορετικών τύπων των αναφορών από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Οι πιο συνηθισμένες αναφορές:

 • Σύνοψη Σύντομης Προβολής
  Δείχνει με ποιόν τρόπο η χορήγηση της ινσουλίνης, οι διατροφικές σας συνήθειες και το πρόγραμμα άσκησής σας επηρεάζουν το βαθμό επάρκειας του ελέγχου της γλυκόζης σας και τα επίπεδα του αισθητήρα της γλυκόζης για διάστημα δύο εβδομάδων.
 • Ημερήσια Επισκόπηση Αισθητήρα
  Βασισμένη στη συνεχή καταγραφή δεδομένων γλυκόζης για έως επτά ημέρες. Αφού επιλέξετε τις επτά ημέρες του αισθητήρα της γλυκόζης που επιθυμείτε να δείτε, η αναφορά αυτή συσσωρεύει την αναφορά κάθε ημέρας με της επόμενης για να συγκριθούν.
 • Επισκόπηση Αισθητήρα βάσει γευμάτων
  Περιλαμβάνει πληροφορίες για το γεύμα που καταγράφονται στο αρχείο του CareLink Personal και δεδομένα από τον υπολογιστή Bolus Wizard.
 • Ημερήσια Σύνοψη
  Εστιάζει σε μια ημέρα και παρέχει τρία γραφήματα, περιλαμβανομένων των τιμών του  μετρητή και του αισθητήρα γλυκόζης, της χρήσης ινσουλίνης, των υδατανθράκων που έχετε καταναλώσει και του προγράμματος εξάσκησης που ακολουθείτε.

Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το CareLink™ Personal θα χρειασθείτε:

 • Πρόσβαση σε υπολογιστή που διαθέτει ένα από τα ακόλουθα λειτουργικά συστήματα:
  •    Windows® 98SE/ME, 2000, XP, Vista (32 ή 64 bit)
  •    Windows 7 (32 ή 64 bit)
  •    Windows 8
  •    Mac OS 10.5, 10.6, 10.7, 10.8
 • Αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο 
 • Microsoft® Internet Explorer έκδοση 5.5 (SP2) και υψηλότερη, ή Safari 4, 5 ή 6. 
 • Adobe® Reader™ έκδοση 5.0 ή υψηλότερη 
 • Μια συσκευή σύνδεσης CareLink™ USB (εάν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης MiniMed Veo ή Guardian Real-Time) ή το μετρητή CONTOUR NEXT LINK 2.4 της Ascensia Diabetes Care (εάν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G) 
 • Έναν καταγραφέα γλυκόζης αίματος (με κατάλληλο καλώδιο αν επιθυμείτε να τα μεταφέρετε ξεχωριστά στο CareLink Personal. Θα χρειαστεί να απευθυνθείτε στον κατασκευαστή του μετρητή σας γι' αυτό το καλώδιο)

Πώς να εγγραφείτε

 1. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα CareLink Personal: http://carelink.minimed.eu
 2. Ακολουθείστε τα βήματα που αναφέρονται στην ιστοσελίδα για να κατεβάσετε την αντλία σας 

(Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας να μην συνδέσετε το CareLink USB ή το CONTOUR NEXT LINK 2.4 μέχρι να σας ζητηθεί από την ιστοσελίδα).
 

Στη συνέχεια, το μόνο που θα χρειασθείτε κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε το CareLink είναι πρόσβαση στο διαδίκτυο, το CareLink USB (εάν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης MiniMed Veo ή Guardian Real-Time) ή το μετρητή CONTOUR NEXT LINK 2.4 της Ascensia Diabetes Care (εάν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης MiniMed 640G) και την αντλία σας της ινσουλίνης. Είναι τόσο απλό!

Προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειάς σας

Στη Medtronic Diabetes, φροντίζουμε για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Το λογισμικό CareLink Personal συμμορφώνεται με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για τα προσωπικά δεδομένα, περιλαμβανομένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Νόμου Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA). Το σύστημα επίσης χρησιμοποιεί πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), μια τεχνολογία κρυπτογράφησης δεδομένων που διασφαλίζει ότι τα δεδομένα δεν μπορούν να αναγνωσθούν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Η αποθήκευση των δεδομένων στο λογισμικό CareLink Personal είναι συχνά ασφαλέστερη σε σύγκριση με την αποθήκευση σε οικιακό υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιούμε μια αρχιτεκτονική τριών επιπέδων που τοποθετεί τα δεδομένα πίσω από τρεις διαφορετικούς φραγμούς.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • * Corriveau EA, Durso PJ, Kaufman ED, Skipper BJ, Laskaratos LA, Heintsman KB. Effect of Carelink, an Internet-based insulin pump monitoring system, on glycaemic control in rural and urban children with Type 1 diabetes mellitus. Pediatric Diabets. 2008;9(4, pt 2):360-66.

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.