ΣΥΣΤΗΜΑ MINIMED

Πληροφορίες για τη συνεχή καταγραφή γλυκόζης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΛΥΚΟΖΗΣ 

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Τι είναι η συνεχής καταγραφή γλυκόζης και πώς μπορεί να σας βοηθήσει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τις ιδιότητες CGM της αντλίας σας, μπορείτε να παρατηρήσετε τα επίπεδα της γλυκόζης σας 24 ώρες το 24ωρο. Η αντλία, όταν συνδυάζεται πομπό Guardian™ 2 Link και τον αισθητήρα γλυκόζης Νέα Γενιά Enliteμεταδίδει ασύρματα τις τιμές στη συσκευή σας MiniMed® 640G. Οι τιμές ανανεώνονται κάθε πέντε λεπτά και εμφανίζονται έγχρωμες στην οθόνη. Αυτές οι τακτικές ενημερώσεις θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πλήρως πώς συμπεριφέρεται η γλυκόζη σας και θα μειώσει την εξάρτησή σας από τις μετρήσεις στο δάχτυλο*Απαιτείται μόνο να αλλάζετε τον αισθητήρα γλυκόζης σας κάθε 6 ημέρες.

Σε περίπτωση που λαμβάνετε πολλαπλές ενέσεις καθημερινά, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη λειτουργία CGM χρησιμοποιώντας τον Guardian® REAL-Time CGM, ον μεμονωμένο μας καταγραφέα γλυκόζης.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Τα πλεονεκτήματα της CGM έναντι των παραδοσιακών ταινιών μέτρησης γλυκόζης στο δάχτυλο και των ελέγχων HbA1c είναι επαρκώς τεκμηριωμένα. Η έρευνα έχει δείξει ότι:

 • Η CGM ανιχνεύει 4 φορές περισσότερες αποκλίσεις τιμών γλυκόζης από το φυσιολογικό σε σχέση με την εκ μέρους του ασθενούς παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος (SMBG)1
 • Η CGM μπορεί να μειώσει σημαντικά την HbA1c και έχει καταδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της HbA1c έως και 1% συγκρινόμενη με αποκλειστική μέτρηση μέσω ταινιών γλυκόζης 2
 • Η CGM έχει αποδειχθεί ότι είναι ακριβής μέθοδος σε πολλές δημοσιευμένες μελέτες που σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τη θεραπεία με βάση αξιόπιστα δεδομένα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΩΦΕΛΗΣΕΙ;

Οι μαρτυρίες και πραγματικές ιστορίες από τη ζωή των ασθενών που χρησιμοποιούν CGM είναι πάρα πολλές και περιλαμβάνουν:

 • Γονείς που μπορούν να εφησυχάσουν και να μην αισθάνονται πλέον ότι πρέπει να παρακολουθούν το παιδί τους κατά τη διάρκεια της νύκτας
 • Άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό και μαθητές/φοιτητές που μπορούν να συγκεντρωθούν στις ανταγωνιστικές δραστηριότητες ή τις εξετάσεις τους χωρίς να ανησυχούν
 • Άτομα που εργάζονται εντατικά και τα οποία μπορούν να είναι όσο πολυάσχολοι επιθυμούν και να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες με λιγότερο άγχος
 • Γυναίκες που είναι έγκυες ή εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν παιδί

Η CGM έχει προσφέρει σε ανθρώπους δυνατότητες που δεν είχαν προηγουμένως. Με την καθιέρωση των οδηγιών για τη θεραπεία μέσω αντλιών που εκδόθηκαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα για τη Βέλτιστη Υγεία και Φροντίδα (NICE), η δυνατότητα πρόσβασης στη θεραπεία CGM βελτιώνεται καθημερινά. Τα NICE έχουν επίσης εκδώσει οδηγία για τη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης σε ενήλικες και παιδιά. Ανατρέξτε σε αυτές προκειμένου να συζητήσετε ολοκληρωμένα με την ιατρική ομάδα που σας φροντίζει.

Η ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

Θα επιθυμούσαμε όλοι όσοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη CGM να έχουν την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν. Για τους ασθενείς εκείνους που τους παρουσιάστηκαν προβλήματα σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη της CGM, η αυτοχρηματοδότηση αποτελεί μια επιλογή. Η αντλία σας MiniMed® 640G είναι ρυθμισμένη για την εφαρμογή CGM, επομένως μπορεί να αποφασίσετε να αποκτήσετε το CGM όταν πάρετε αρχικά την αντλία ή μπορείτε να ξεκινήσετε όποια στιγμή το επιθυμήσετε σε μεταγενέστερο χρόνο. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Θα χρειαστεί να έχετε τοποθετημένο ένα μικρό αισθητήρα γλυκόζης που θα βρίσκεται κάτω από το δέρμα για διάστημα μέγιστης διάρκειας 6 ημερών κάθε φορά. Όπως ένας καθετήρας έγχυσης, ο αισθητήρας εισάγεται εύκολα χρησιμοποιώντας μια αυτόματη συσκευή που παρέχεται με το σύστημα. 85% των ασθενών συμφώνησαν ότι η εισαγωγή με το Νέα Γενιά Enlite ήταν ανώδυνη**. Ο αισθητήρας συνδέεται σε έναν μικρό και ελαφρύ πομπό** που μεταδίδει ασύρματα δεδομένα από τον αισθητήρα γλυκόζης στην αντλία ινσουλίνης ή ως μεμονωμένη συσκευή καταγραφής CGM μέσω προηγμένης τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων (ΡΣ).

Η αντλία ινσουλίνης ή η συσκευή καταγραφής CGM παρουσιάζει τα δεδομένα γλυκόζης στην Οθόνη και δημιουργεί ένα γράφημα Γραμμής Τάσης ώστε να παρακολουθήσετε ακριβώς ποιές είναι οι τάσεις της γλυκόζης σας και τι μπορεί να τις επηρεάζει.

Εκτός από την παρακολούθηση μέσω της οθόνης, μπορείτε να ρυθμίσετε Συναγερμούς στην αντλία ινσουλίνης που θα προκαλέσουν ηχητικό σήμα ή δόνηση για να σας προειδοποιήσουν ότι πιθανώς να φτάσετε, φτάνετε ή έχετε φθάσει το όριο του στόχου της γλυκόζης σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε υπο- ή υπεργλυκαιμικές αποκλίσεις, να παραμείνετε εντός των επιπέδων-στόχων της γλυκόζης και να  σας βοηθήσουν να μειώσετε την HbA1c σας και να επιτύχετε καλύτερο έλεγχο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • 1 Kaufman FR, et al. Diabetes Care. 2001;24(12):2030-2034
 • 2 Raccah D, Sulmont V, Resnik Y, et al. Incremental value of continuous glucose monitoring when starting pump therapy in patients with poorly controlled type 1 diabetes: the RealTrend Study. Diabetes Care. 2009;32(12):2245-2250
 • * Τα δεδομένα αυτά προορίζονται για τη συμπλήρωση, όχι την υποκατάσταση, στοιχείων για τη γλυκόζη αίματος χρησιμοποιώντας συνηθισμένες συσκευές οικιακής χρήσης για τη μέτρηση της γλυκόζης του αίματος. Οι μετρητές σακχάρου αίματος στο δάχτυλο απαιτούνται κατά την προσαρμογή της χορήγησης της γλυκόζης και για τη ρύθμιση του αισθητήρα της γλυκόζης. Οι τιμές δεν προορίζονται για άμεση χρήση στην προσαρμογή της θεραπείας, παρά περισσότερο για να παρέχουν μια ένδειξη κατά πόσο απαιτείται μέτρηση της γλυκόζης αίματος μέσω μετρητή. Όλες οι προσαρμογές της θεραπείας πρέπει να βασίζονται σε μετρήσεις που λαμβάνονται χρησιμοποιώντας οικιακό μετρητή γλυκόζης και όχι τις τιμές του συστήματος CGM.
 • ** Εσωτερικά δεδομένα αρχείου. Medtronic Minimed, Inc

 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.