ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Σετ έγχυσης

Αλλαγή σετ ανά 2 - 3 ημέρες
Καλύτερος Έλεγχος1
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΤ ΕΓΧΥΣΗΣ - 11 Σεπτ. 2017

Η MEDTRONIC πρόσφατα παρατήρησε, στις αναφορές των πελατών της, μια νέα τάση σχετικά με πιθανή υπερβολική χορήγηση ινσουλίνης λίγο μετά την αλλαγή του σετ έγχυσης. Επειδή η ασφάλεια των πελατών μας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας, ανακαλούμε εθελοντικά συγκεκριμένες παρτίδες των σετ έγχυσης (Quick-Set®, Mio®, Mio® 30, Sure-T®, Silhouette®) που χρησιμοποιούνται μαζί με τις αντλίες ινσουλίνης της MEDTRONIC- σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές.

> Διαβάστε την  epistoli_eidopoiisis.pdf
 
Λάβετε υπόψη σας ότι λόγω του μεγάλου όγκου των αιτημάτων, η παράδοση των σετ έγχυσης αντικατάστασης μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι προηγούμενες αποστολές – έως και 3 εβδομάδες αντί για 2 εβδομάδες.
 
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΕΤ ΕΓΧΥΣΗΣ
>Για να διαπιστώσετε εάν έχετε ανακλημένα σετ έγχυσης, μεταβείτε στο www.medtronic-diabetes-look.com έως την 1η Νοεμβρίου 2017.
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
>Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντικατάσταση και παράδοση των δικών σας σετ έγχυσης, μεταβείτε στο www.medtronic-diabetes-look.com/return έως την 1η Νοεμβρίου 2017.
 

Ποια σετ έγχυσης είναι διαθέσιμα;

Η Medtronic προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία σετ έγχυσης στην αγορά για να προσαρμόζονται σε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες. Δείτε όλες τις επιλογές εδώ:

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να καθορίσουν ποιο σετ έγχυσης χρησιμοποιείτε. Η απόφασή σας μπορεί να εξαρτάται από την ηλικία, τον τρόπο ζωής, τον σωματότυπο ή απλά την προσωπική επιλογή. Δείτε το εργαλείο επιλογής σετ έγχυσης για να ανακαλύψετε ποιο σετ μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Μπορώ να χρησιμοποιώ σετ άλλων κατασκευαστών με τις αντλίες ινσουλίνης MiniMed

Η Medtronic δεν ελέγχει τις δεξαμενές και τα σετ έγχυσης άλλων κατασκευαστών και ως αποτέλεσμα δε μπορεί να εγγυηθεί την απόδοση αυτών των δεξαμενών και σετ έγχυσης με τις αντλίες ινσουλίνης MiniMed®. Ως εκ τούτου, η χρήση αναλώσιμων που δεν ανήκουν στη Medtronic δημιουργεί έναν συνδυασμό ο οποίος δεν καλύπτεται από την ανάλυση κινδύνων που πραγματοποιούνται από τη Medtronic. Εάν προκληθούν βλάβες, θα εκφεύγουν των όρων αυτής της εγγύησης.

Οδηγίες για προσωρινή αποσύνδεση

Οδηγίες για προσωρινή αποσύνδεση
Είτε πρόκειται για μια ημέρα στην παραλία είτε απλά γιατί θέλετε να πάρετε "ρεπό από την αντλία", η επιστροφή στις ενέσεις μπορεί να είναι πιο εύκολη εάν καθορίσετε ένα πρόγραμμα εκ των προτέρων. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για να βοηθήσουν εσάς και τον επαγγελματία υγείας σας να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για εσάς.

Σημείωση: Οι οδηγίες παρατίθενται με την υπόθεση ότι συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την αντλία ινσουλίνης σας (πιο συχνά με ταχείας δράσης Humalog® ή NovoRapid®), αλλά ότι τη λαμβάνετε με ένεση.

Έως και 1 ώρα

 • Έλεγχος: Έλεγχος της γλυκόζης αίματος (BG) πριν την αποσύνδεση
 • Βασική ινσουλίνη: Δεν απαιτούνται ενέσεις
 • Άσκηση: Ελέγξτε τη γλυκόζη αίματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Παρακολουθήστε με προσοχή το 24ωρο που ακολουθεί μετά από έντονη άσκηση. Μειώστε τη δόση(εις) (βασική και εφόδου) αναλόγως
 • Ινσουλίνη δόσης εφόδου: Κάνετε την ένεση (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να καλύψετε τους υδατάνθρακες σύμφωνα με την αναλογία ινσουλίνη-υδατάνθρακες και με βάση τη γλυκόζη αίματος. Κάνετε ένεση(εις) (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να διορθώσετε την υψηλή γλυκόζη αίματος χρησιμοποιώντας τον τύπο διόρθωσης. Εάν η γλυκόζη αίματος είναι >13 mmol/L (234 mg/dL), ελέγξτε τις κετόνες

Έως και 4 ώρες

 • Έλεγχος: Έλεγχος της γλυκόζης αίματος (BG) πριν την αποσύνδεση, πριν τα γεύματα και κατά την 3η με 4η ώρα
 • Βασική ινσουλίνη: Κάνετε ένεση ίση με τη βασική δόση που έχει χαθεί
 • Άσκηση: Ελέγξτε την BG πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Παρακολουθήστε με προσοχή το 24ωρο που ακολουθεί μετά από έντονη άσκηση. Μειώστε τη δόση(εις) (βασική και εφόδου) αναλόγως
 • Ινσουλίνη - δόση εφόδου: Κάνετε την ένεση (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να καλύψετε τους υδατάνθρακες σύμφωνα με την αναλογία ινσουλίνη-υδατάνθρακες και με βάση τη γλυκόζη αίματος. Κάνετε ένεση(εις) (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να διορθώσετε την υψηλή γλυκόζη αίματος χρησιμοποιώντας τον τύπο διόρθωσης. Εάν η γλυκόζη αίματος είναι μεγαλύτερη από 13 mmol/L (234 mg/dL), ελέγξτε τις κετόνες

Κατά τη διάρκεια της νύχτας

 • Έλεγχος: Έλεγχος της γλυκόζης αίματος (BG) πριν κοιμηθείτε, & ρυθμίστε τον συναγερμό/ξυπνητήρι για να ελέγχετε κάθε 3 με 4 ώρες
 • Βασική ινσουλίνη: Κάθε 4 ώρες, κάνετε ένεση ίση με τη βασική δόση που έχει χαθεί
 • Άσκηση: Ελέγξτε τη γλυκόζη αίματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Παρακολουθήστε με προσοχή το 24ωρο που ακολουθεί μετά από έντονη άσκηση. Μειώστε τη δόση(εις) (βασική και εφόδου) αναλόγως.
 • Ινσουλίνη - δόση εφόδου: Κάνετε την ένεση (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να καλύψετε τους υδατάνθρακες σύμφωνα με την αναλογία ινσουλίνη-υδατάνθρακες και με βάση τη γλυκόζη αίματος. Κάνετε ένεση(εις) (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να διορθώσετε την υψηλή γλυκόζη αίματος χρησιμοποιώντας τον τύπο διόρθωσης. Εάν η BG είναι μεγαλύτερη από 13 mmol/L (234 mg/dL), ελέγξτε τις κετόνες

Έως και 24 ώρες (ή περισσότερο)

 • Έλεγχος: Έλεγχος της γλυκόζης αίματος πριν τα γεύματα, κάθε 3-4 ώρες και πριν κοιμηθείτε
 • Βασική ινσουλίνη: Κάθε 4 ώρες, κάνετε ένεση ίση με τη βασική δόση που έχει χαθεί
 • Άσκηση: Ελέγξτε την BG πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Παρακολουθήστε με προσοχή το 24ωρο που ακολουθεί μετά από έντονη άσκηση. Μειώστε τη δόση(εις) (βασική και εφόδου) αναλόγως.
 • Ινσουλίνη - δόση εφόδου: Κάνετε την ένεση (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να καλύψετε τους υδατάνθρακες σύμφωνα με την αναλογία ινσουλίνη-υδατάνθρακες και με βάση τη γλυκόζη αίματος. Κάνετε ένεση(εις) (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να διορθώσετε την υψηλή γλυκόζη αίματος χρησιμοποιώντας τον τύπο διόρθωσης. Εάν η γλυκόζη αίματος είναι μεγαλύτερη από 13 mmol/L (234 mg/dL), ελέγξτε τις κετόνες

Περισσότερο από 1 ημέρα

 •  Έλεγχος: Συστήνεται ο συχνός έλεγχος της BG για τον βέλτιστο έλεγχο
 • Βασική ινσουλίνη: Για λόγους ευκολίας, ο επαγγελματίας υγείας σας μπορεί να συνταγογραφήσει μακράς δράσης ινσουλίνη αντί για ταχείας δράσης ινσουλίνη
 • Άσκηση: Ελέγξτε την BG πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Παρακολουθήστε με προσοχή το 24ωρο που ακολουθεί μετά από έντονη άσκηση. Μειώστε τη δόση(εις) (βασική και εφόδου) αναλόγως.
 • Ινσουλίνη δόσης εφόδου: Κάνετε την ένεση (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να καλύψετε τους υδατάνθρακες σύμφωνα με την αναλογία ινσουλίνη-υδατάνθρακες και με βάση τη γλυκόζη αίματος. Κάνετε ένεση(εις) (ή επανασυνδέστε/δόση εφόδου) για να διορθώσετε την υψηλή γλυκόζη αίματος χρησιμοποιώντας τον τύπο διόρθωσης. Εάν η BG είναι μεγαλύτερη από 13 mmol/L (234 mg/dL), ελέγξτε τις κετόνες

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη φροντίδα σας ενώ έχετε αποσυνδέσει την αντλία ινσουλίνης σας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον επαγγελματία υγείας σας. Για απορίες σχετικά με τη χρήση των λειτουργιών της αντλίας ινσουλίνης Medtronic Diabetes, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Medtronic Diabetes.

Το Humalog είναι σήμα κατατεθέν της Eli Lilly and Company.
Το NovoRapid είναι σήμα κατατεθέν της Novo Nordisk A/S. 

Το περιεχόμενο και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας καθ' οιονδήποτε τρόπο. Οι ιστορίες ασθενών που είναι διαθέσιμες είναι εμπειρίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο ασθενή. Οι ανταποκρίσεις σε μια θεραπεία μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Να συζητάτε πάντα με τον γιατρό σας για τις πληροφορίες διάγνωσης και θεραπείας και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε και ακολουθείτε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Η Medtronic δε φέρει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για οιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί ή θεωρείται ότι έχει προκληθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα. Για τη λίστα των ενδείξεων, αντενδείξεων, προφυλάξεων, προειδοποιήσεων, και πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων, παρακαλούμε ανατρέξτε στις Οδηγίες Χρήσης του προϊόντος.

 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Κανένα μέρος της παρούσας ιστοσελίδας δε μπορεί να αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Medtronic International Trading Sarl.   

Τα MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite και CareLink αποτελούν εμπορικά σήματα της Medtronic, Inc. και των θυγατρικών της. Το CONTOUR είναι εμπορικό σήμα της Ascensia Diabetes Care.