Η ζωή αλλάζει για όλη την οικογένεια όταν ένα παιδί διαγιγνώσκεται με διαβήτη Τύπου 1. Πολλοί γονείς ανησυχούν για το πώς μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τη ζωή του παιδιού τους. Πώς μπορεί να επηρεάσει το μέλλον τους. Πώς μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

 

Ασφάλεια: το κύριο μέλημα

Μπορεί να θέλετε να διασφαλίσετε ότι:

 • αυτοί που συνοδεύουν το παιδί σας γνωρίζουν ακριβώς τι να κάνουν σε επείγουσα ανάγκη και να έχουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες επικοινωνίας (γιατρός, γονείς, κηδεμόνες).
 • υπάρχει ένα υπεύθυνο άτομο το οποίο μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να ελέγχει το επίπεδο σακχάρου του ή να το βοηθήσει να πραγματοποιήσει μια δόση εφόδου-bolus (επιπλέον ινσουλίνη) εάν χρειαστεί.

 

Ο στόχος της διαχείρισης του διαβήτη

Με απλά λόγια ο στόχος είναι να διατηρηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης υπό έλεγχο, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί μια υγιής ζωή σήμερα και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επιπλοκών στο μέλλον. Ένας τρόπος να γνωρίζετε ότι τα επίπεδα γλυκόζης σε ένα παιδί είναι υπό έλεγχο είναι να διατηρείται η HbA1c του εντός του εύρους-στόχου που έχει οριστεί από τον γιατρό του.

Τρόποι διαχείρισης των επιπέδων γλυκόζης αίματος

Προκειμένου να διατηρηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος εντός στόχου και για να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών, χρειάζεται να δοθούν στον οργανισμό οι ακριβείς δόσεις ινσουλίνης. Οι διαφορετικές θεραπείες μπορούν να περιλαμβάνουν:

 

 • Συμβατική Θεραπεία
  2 με 3 ενέσεις κάθε μέρα, ανάμιξη μακράς και βραχείας δράσης ινσουλίνης.
 • Πολλαπλές καθημερινές ενέσεις (MDI)
  Συχνές ενέσεις 3 ή περισσότερες φορές την ημέρα με ταχείας δράσης ινσουλίνη και 1 με 2 φορές την ημέρα με μακράς δράσης ινσουλίνη.
 • Αντλία ινσουλίνης (Συνεχής Υποδόρια Έγχυση Ινσουλίνης)
  Η Συνεχής Υποδόρια Έγχυση Ινσουλίνης αντικαθιστά την ανάγκη για συχνές ενέσεις παρέχοντας ταχείας δράσης ινσουλίνης 24 ώρες το 24-ωρο . Ένας προγραμματισμένος ρυθμός ινσουλίνης μιμείται την παραγωγή βασικής ινσουλίνης από το πάγκρεας και μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις ανάγκες του οργανισμού. Η ταχείας δράσης ινσουλίνη ενεργεί πολύ γρήγορα για να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των γλυκαιμικών διακυμάνσεων και δρα σε αρμονία με την πρόσληψη υδατανθράκων ή της διόρθωσης των υψηλών τιμών σακχάρου, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

 

 

Πάντα μας άρεσε να κάνουμε μαζί υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ. Χάρη στην αντλία έχουμε διεκδικήσει όλοι ένα καινούριο επίπεδο ελευθερίας και περισσότερης ηρεμίας!

- PAOLO

 

 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ HBA1C, ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ

HbA1c: ένας σημαντικός δείκτης μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά ρυθμίζεται ο διαβήτης. Ουσιαστικά, μετρά τη ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθρό αιμοσφαίριο στη διάρκεια των τελευταίων 2 με 3 μηνών, για την αξιολόγηση του επιπέδου της ρύθμισης του διαβήτη.

Η μελέτη DCCT (Μελέτη για τον Έλεγχο και τις Επιπλοκές του Διαβήτη -Diabetes Control and Complications Trial) επιβεβαίωσε ότι η μείωση της HbA1c κατά μόλις 1% μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μικροαγγειακών επιπλοκών έως και 40%*. Η HbA1c πρέπει να παρακολουθείται κάθε 3 μήνες με στόχο να διατηρηθεί κάτω του 7% ή στο στόχο που έχει καθοριστεί από τον γιατρό σας*.

Οι φυσιολογικές τιμές γλυκόζης κυμαίνονται μεταξύ 70 και 140 mg/dl. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιτύχετε αυτούς τους στόχους στην καθημερινότητά σας μέσω της συμβατικής μεθόδου αυτοελέγχου των επιπέδων γλυκόζης αίματος (SMBG) χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό μετρητή γλυκόζης*.

Υπογλυκαιμία - Οι γονείς μπορεί να ανησυχούν ότι τα παιδιά τους ενδέχεται να πάθουν κάποιο υπογλυκαιμικό επεισόδιο (χαμηλή γλυκόζη αίματος) κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Πολλοί μπορεί να ελέγχουν τις τιμές της γλυκόζης αίματος πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να διασφαλίσουν ότι τα επίπεδα της γλυκόζης του παιδιού τους είναι εντός στόχου.

Μικρά παιδιά και νήπια - Τα μικρά παιδιά χρειάζονται μικρές δόσεις ινσουλίνης. Πολλά παιδιά τρώνε μικρές ποσότητες σε συχνά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας κι έτσι ίσως χρειάζονται πιο συχνά ενέσεις ινσουλίνης.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΗΤΗ

Το παιδί μου έχει διαβήτη Ανακαλύψτε πώς η αντλία έχει βοηθήσει άλλους γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 και πώς κατόρθωσαν να ελέγχουν καλύτερα την κατάσταση.