Όταν διαγιγνώσκεται κάποιος για πρώτη φορά με διαβήτη Τύπου 1, τις περισσότερες φορές αναρωτιέται πώς αυτό θα επηρεάσει τη ζωή του, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Η κατανόηση του διαβήτη και η επίπτωση διαφόρων δραστηριοτήτων όπως το φαγητό, η άσκηση, οι ημέρες ασθενείας και η καθημερινότητα, στα επίπεδα της γλυκόζης, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της γλυκαιμικής ρύθμισης.

Μετά την κατανάλωση τροφής, το φαγητό διασπάται σε γλυκόζη η οποία είναι απαραίτητη για να δώσει ενέργεια στο σώμα για όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ο οργανισμός μας επίσης χρειάζεται και ινσουλίνη, η οποία φυσιολογικά παράγεται στο πάγκρεας και η οποία βοηθά τη μεταφορά της γλυκόζης από το αίμα στα κύτταρα.

Όταν το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη η γλυκόζη θα παραμείνει στην αιματική κυκλοφορία, αφήνοντας τα κύτταρα χωρίς ενέργεια. Το υψηλό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα προκαλεί τα πιο έντονα φυσικά σημεία και συμπτώματα του διαβήτη. Για τη θεραπεία του διαβήτη είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας πολλούς παράγοντες της διαχείρισής του, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος, της πρόσληψης υδατανθράκων, των σωματικών  δραστηριοτήτων και των αναγκών σε ινσουλίνη για τη διασφάλιση σωστού ελέγχου της γλυκόζης αίματος και τη μείωση του κινδύνου των επιπλοκών.

Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν έναν χαρούμενο, υγιή τρόπο ζωής και απολαμβάνουν τις συνήθεις δραστηριότητες τους αφού διαγνωσθούν με διαβήτη Τύπου 1. Μέσω της κατανόησης του τρόπου ελέγχου των επιπέδων της γλυκόζης αίματος, δραστηριότητες όπως το φαγητό έξω, ο ύπνος τα Σαββατοκύριακα, τα σπορ και τα ταξίδια στο εξωτερικό για εκδρομή ή διακοπές μπορούν να εξακολουθήσουν να είναι απολαυστικές στο έπακρο.

Dominika QuoteΌταν διαγνώσθηκα, είχα πρόβλημα στο να παρακινηθώ να ελέγξω τα επίπεδα του σακχάρου μου και δεν έπαιρνα στα σοβαρά τον διαβήτη μου.

- DOMINIKA

ΝΕΟΔΙΑΓΝΩΣΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

Ανακαλύψτε πώς η αντλία έχει βοηθήσει άλλους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 και πώς κατόρθωσαν να ελέγχουν καλύτερα την κατάστασή τους.