Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την επίτευξη καλύτερης γλυκαιμικής ρύθμισης, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 βασίζονται στις αντλίες ινσουλίνης.

Μια αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή συσκευή, σχεδόν στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, η οποία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε μια ζώνη, μέσα σε μια τσέπη, ή ακόμα και σε έναν στηθόδεσμο.

Η αντλία ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει εσάς, και την θεραπευτική σας ομάδα να μιμηθείτε ευκολότερα τον τρόπο με τον οποίο ένα υγιές πάγκρεας παρέχει τη βασική ινσουλίνη στον οργανισμός σας χορηγώντας μικρές ποσότητες ταχείας δράσης ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Μπορεί να συμβάλλει στην ανάγκη για καλύτερη προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης, ειδικότερα μετά τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως εκ τούτου να βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης σας.

Αντί για συχνές ενέσεις, το μόνο που χρειάζεται στη θεραπεία με αντλία είναι μια αλλαγή στο σετ έγχυσης κάθε 2 με 3 ημέρες.

Ασχολούμουν με πολλά σπορ και πάντα ήθελα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, όμως ήταν δύσκολο να επιτύχω καλή ρύθμιση με τα στυλό ινσουλίνης.

- SIMON

 

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G επιτρέπει καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης λόγω της ικανότητας προσαρμογής της χορήγησης ινσουλίνης, μειώνοντας τους κινδύνους υπογλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας. Με τη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από:

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΟΣΗΣ

Ο υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας ινσουλίνης μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία με πολλές διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ως μέρος της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 640G, η ενσωματωμένη λειτουργία Bolus Wizard™ βοηθά στη διασφάλιση ακριβέστερης δοσολογίας λαμβάνοντας υπόψη την ινσουλίνη που υπάρχει ήδη στο σώμα, την τρέχουσα τιμή σακχάρου, την πρόσληψη των υδατανθράκων και τις προσωπικές σας ρυθμίσεις ινσουλίνης.

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ

Ακριβής ποσότητα ινσουλίνης ταχείας δράσης χορηγείται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μεσω του σετ έγχυσης, το οποίο αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται κάθε 2 έως 3 ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G μπορεί να ρυθμιστεί άμεσα ώστε να επιτρέπει την άσκηση ή κατά τη διάρκεια κάποιας ασθένειας ή την χορήγηση μικρών δόσεων για την κάλυψη σνακ. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού και όχι με ακόμα μία ένεση. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή προσωρινού βασικού ρυθμού όπου σας επιτρέπει την ποσοστιαία μείωση του βασικού ρυθμού, μια επιλογή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G προσφέρει την πρόσθετη ευκολία ενός ασύρματα συνδεδεμένου μετρητή γλυκόζης αίματος. Αυτός ο μετρητής στέλνει αυτόματα τις τιμές σακχάρου στην αντλία, επιτρέποντας έτσι ακριβέστερους υπολογισμούς δόσης μέσω του Bolus Wizard™. Αποθηκεύει επίσης αυτές τις πληροφορίες σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο μαζί με τις δόσεις ινσουλίνης σας.

ΠΩΣ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED™ 640G ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

Πολλές κλινικές μελέτες* επιβεβαιώνουν ότι οι ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 όλων των ηλικιών που μεταβαίνουν από το Σχήμα Πολλαπλών Ενέσεων (MDI) στη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης αναφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και αυξημένη ικανοποίηση με τη θεραπεία τους.

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης εντός του επιθυμητού στόχου και να μειώσει τα επεισόδια υπογλυκαιμίας*. Η εύκολη διαχείριση των αναγκών ινσουλίνης καθιστά εφικτό έναν πιο ευέλικτο τρόπο ζωής.

Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED™ 640G ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη. Εάν κάνετε πολλαπλές ενέσεις, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τα καθυστερημένα γεύματα, την παράλειψη γευμάτων ή τις διάφορες δίαιτες. Με την αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G η εξισορρόπηση των αναγκών ινσουλίνης με το φαγητό μπορεί να είναι ευκολότερη. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαφορετικές επιλογές χορήγησης της γευματικής δόσης (bolus) ανάλογα με τις ανάγκες της περίστασης ή/και του είδους του γεύματος.

Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED™ 640G ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ

Η τακτική άσκηση είναι σημαντική για τη σωματική και πνευματική σας υγεία και συστήνεται από τους περισσότερους γιατρούς. Η άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος. Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G προσφέρει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το βασικό ρυθμό όπως απαιτείται για τη δραστηριότητα, από έναν ανταγωνιστικό αγώνα έως μια ήπια πεζοπορία. Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου της υπογλυκαιμίας μετά την άσκηση. Πολλοί αθλητές με διαβήτη Τύπου 1 χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης για να αποκτήσουν καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης τους.

Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED™ 640G ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑΣ

Οι ανάγκες βασικής ινσουλίνης μπορεί να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Με το Σχήμα Πολλαπλών Ενέσεων (MDI), η δόση της μακράς δράσης ινσουλίνης συνήθως υπολογίζεται βάσει του μέσου όρου των αναγκών και δεν καλύπτει ουσιαστικά αυτή τη διακύμανση. Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικούς ρυθμούς χορήγησης του βασικού ρυθμού ώστε να ταιριάζει στις ωριαίες ατομικές απαιτήσεις. Αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επεισοδίων υπογλυκαιμίας, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη για πολλά χρόνια μπορεί να χάσουν την ικανότητά τους να αισθάνονται την επικείμενη υπογλυκαιμία (ανεπίγνωστες υπογλυκαιμίες). Η χρήση της αντλίας ινσουλίνης, θα μπορούσε να βελτιώσει την επίγνωση της υπογλυκαιμίας μειώνοντας τα υπογλυκαιμικά επεισόδια και μειώνοντας τις ακραίες τιμές των επιπέδων γλυκόζης, κατά τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας.*