Προκειμένου να διατηρηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος εντός στόχου και για να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών, χρειάζεται να δοθούν στον οργανισμό οι ακριβείς δόσεις ινσουλίνης. Οι διαφορετικές θεραπείες μπορούν να περιλαμβάνουν:

  • Συμβατική Θεραπεία 
    2 με 3 ενέσεις κάθε μέρα, ανάμιξη μακράς και βραχείας δράσης ινσουλίνης.
  • Πολλαπλές καθημερινές ενέσεις (MDI)
    Συχνές ενέσεις 3 ή περισσότερες φορές την ημέρα με ταχείας δράσης ινσουλίνη και 1 με 2 φορές την ημέρα με μακράς δράσης ινσουλίνη.
  • Αντλία ινσουλίνης (Συνεχής Υποδόρια Έγχυση Ινσουλίνης)
    Η Συνεχής Υποδόρια Έγχυση Ινσουλίνης αντικαθιστά την ανάγκη για συχνές ενέσεις παρέχοντας ταχείας δράσης ινσουλίνης 24 ώρες το 24-ωρο . Ένας προγραμματισμένος ρυθμός ινσουλίνης μιμείται την παραγωγή βασικής ινσουλίνης από το πάγκρεας και μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις ανάγκες του οργανισμού. Η ταχείας δράσης ινσουλίνη ενεργεί πολύ γρήγορα για να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των γλυκαιμικών διακυμάνσεων και δρα σε αρμονία με την πρόσληψη υδατανθράκων ή της διόρθωσης των υψηλών τιμών σακχάρου, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

 

ΜΕΙΩΣΗ HBA1C, ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ

HbA1c: ένας σημαντικός δείκτης μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά ρυθμίζεται ο διαβήτης. Ουσιαστικά, μετρά τη ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθρό αιμοσφαίριο στη διάρκεια των τελευταίων 2 με 3 μηνών, για την αξιολόγηση του επιπέδου της ρύθμισης του διαβήτη.

Η μελέτη DCCT (Μελέτη για τον Έλεγχο και τις Επιπλοκές του Διαβήτη - Diabetes Control and Complications Trial) επιβεβαίωσε ότι η μείωση της HbA1c κατά μόλις 1% μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μικροαγγειακών επιπλοκών έως και 40%*. Η HbA1c πρέπει να παρακολουθείται κάθε 3 μήνες με στόχο να διατηρηθεί κάτω του 7% ή στο στόχο που έχει καθοριστεί από τον γιατρό σας*.

Οι φυσιολογικές τιμές γλυκόζης κυμαίνονται μεταξύ 70 και 140 mg/dl. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιτύχετε αυτούς τους στόχους στην καθημερινότητά σας μέσω της συμβατικής μεθόδου αυτοελέγχου των επιπέδων γλυκόζης αίματος (SMBG) χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό μετρητή γλυκόζης*.

Μπορεί να είναι πρόκληση να επιτευχθεί και να διατηρηθεί ο στόχος της ΗbA1c ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας. Η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης επιτρέπει την προσαρμογή του βασικού ρυθμού με σκοπό να καλυφθούν οι ωριαίες ανάγκες του κάθε οργανισμού.

 

Επομένως, πως μπορέι κάποιος που διαγνώσθηκε πρόσφατα με διαβήτη Τύπου 1, να διατηρήσει τα επίπεδα της γλυκόζης του υπό έλεγχο, διατηρώντας ταυτόχρονα και τον τρόπο ζωής του;