Για πολλλα άτομα, η άσκηση και τα αθλήματα είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους. Δεν είναι απαραίτητο ο διαβήτης να το αλλάξει αυτό. Στην πραγματικότητα, η άσκηση μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη βελτιώνοντας την αιματική κυκλοφορία, μειώνοντας την επίπτωση των καρδιακών παθήσεων, και συμβάλλοντας στον έλεγχο του βάρους.

Η διαχείριση του διαβήτη κατά τη διάρκεια της άσκησης απαιτεί επιπλέον φροντίδα και προγραμματισμό για τη διασφάλιση της διατήρησης μιας καλής ρύθμισης.

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Στη διαχείριση του διαβήτη, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της καταγραφής γλυκόζης αίματος, της πρόσληψης υδατανθράκων, της σωματικής δραστηριότητας και των απαιτήσεων ινσουλίνης για τη διασφάλιση ικανοποιητικού ελέγχου της γλυκόζης και μείωσης του κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών.

Μπορεί να αποτελεί πρόκληση η επίτευξη και η διατήρηση του στόχου της HbA1C με παράλληλη μείωση του κινδύνου υπογλυκαιμίας. Παρόλα αυτά, κατανοώντας τις ανάγκες του οργανισμού και μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο διατηρείται η γλυκόζη αίματος εντός των προτεινόμενων ορίων, είναι εφικτή η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη.

HbA1c: ένας σημαντικός δείκτης μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά ρυθμίζεται ο διαβήτης. Ουσιαστικά, μετρά τη ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθρό αιμοσφαίριο στη διάρκεια των τελευταίων 2 με 3 μηνών, για την αξιολόγηση του επιπέδου της ρύθμισης του διαβήτη.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα γλυκόζης σας ενώ ασκείστε, συμπεριλαμβανομένων της έντασης της άσκησης, της ινσουλίνης στον οργανισμό, της πρόσληψης υδατανθράκων και του επιπέδου της φυσικής κατάστασης. Είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον γιατρό σας για να κατανοήσετε ποιες αλλαγές μπορεί να χρειαστεί να κάνετε για τη διαχείριση του διαβήτη σας.

Διαβήτης, άσκηση & αντλίες ινσουλίνης

Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της διατήρησης των επιπέδων γλυκόζης αίματος υπό καλύτερο έλεγχο, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της άσκησης, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 βασίζονται στις αντλίες ινσουλίνης.

Μια αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή συσκευή, σχεδόν στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, η οποία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε μια ζώνη, μέσα σε μια τσέπη, ή ακόμα και σε έναν στηθόδεσμο.

Η αντλία ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει εσάς, και την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας να μιμηθείτε ευκολότερα τον τρόπο με τον οποίο ένα υγιές πάγκρεας παρέχει τη βασική ινσουλίνη στον οργανισμό σας παρέχοντας μικρές ποσότητες ταχείας δράσης ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των αναγκών για προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης, ειδικότερα μετά τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης σας. 

Αντί για συχνές ενέσεις, το μόνο που χρειάζεται στη θεραπεία με αντλία είναι μια αλλαγή στο σετ έγχυσης κάθε 2 με 3 ημέρες. Κλινικές μελέτες* επιβεβαιώνουν ότι πολλοί ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 διάφορων ηλικιών που μεταβαίνουν από πολλαπλές καθημερινές ενέσεις (MDI) σε θεραπεία με αντλία ινσουλίνης αναφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και αυξημένη ικανοποίηση με τη θεραπεία τους. 

Η αντλία ινσουλίνης, μου επιτρέπει να ζήσω τη ζωή μου όπως εγώ θέλω. Ακολουθώ το κανονικό μου πρόγραμμα προπόνησης κάθε βράδυ και ρυθμίζω την αντλία μου ανάλογα. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να ελέγχω το σάκχαρο μου πολύ καλύτερα τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση. - ΛΥΔΙΑ

 

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G επιτρέπει καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης λόγω της ικανότητας προσαρμογής της χορήγησης ινσουλίνης, μειώνοντας τους κινδύνους υπογλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας. Με τη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από:

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΟΣΗΣ

Ο υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας ινσουλίνης μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία με πολλές διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ως μέρος της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 640G, η ενσωματωμένη λειτουργία Bolus Wizard™ βοηθά στη διασφάλιση ακριβέστερης δοσολογίας λαμβάνοντας υπόψη την ινσουλίνη που υπάρχει ήδη στο σώμα, την τρέχουσα τιμή σακχάρου, την πρόσληψη των υδατανθράκων και τις προσωπικές σας ρυθμίσεις ινσουλίνης.

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ

Ακριβής ποσότητα ινσουλίνης ταχείας δράσης χορηγείται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μεσω του σετ έγχυσης, το οποίο αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται κάθε 2 έως 3 ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G μπορεί να ρυθμιστεί άμεσα ώστε να επιτρέπει την άσκηση ή κατά τη διάρκεια κάποιας ασθένειας ή την χορήγηση μικρών δόσεων για την κάλυψη σνακ. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού και όχι με ακόμα μία ένεση. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή προσωρινού βασικού ρυθμού όπου σας επιτρέπει την ποσοστιαία μείωση του βασικού ρυθμού, μια επιλογή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G προσφέρει την πρόσθετη ευκολία ενός ασύρματα συνδεδεμένου μετρητή γλυκόζης αίματος. Αυτός ο μετρητής στέλνει αυτόματα τις τιμές σακχάρου στην αντλία, επιτρέποντας έτσι ακριβέστερους υπολογισμούς δόσης μέσω του Bolus Wizard™. Αποθηκεύει επίσης αυτές τις πληροφορίες σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο μαζί με τις δόσεις ινσουλίνης σας.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ;

Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από μια αντλία ινσουλίνης. Γενικά, εάν βιώνουν οτιδήποτε από τα παρακάτω, είναι εφικτό να πάνε καλύτερα με μια αντλία ινσουλίνης.

  • Φόβος για τις βελόνες    
  • Δυσκολία στη διαχείριση υψηλών και χαμηλών σακχάρων
  • Φόβος υπογλυκαιμίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας         
  • HbA1c εκτός στόχου            
  • Μειωμένη αντίληψη των υπογλυκαιμιών
  • Ανησυχία για τις μακροχρόνιες επιπλοκές  
  • Αναζήτηση ευελιξίας στην καθημερινότητα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED™ 640G

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G διατίθεται με την ενσωματωμένη λειτουργία της Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης (CGM) και το Λογισμικό Διαχείρισης Θεραπείας CareLink™.

Σε συνδυασμό με το CGM, η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G είναι σήμερα το μοναδικό σύστημα αντλίας ινσουλίνης με την έξυπνη τεχνολογία SmartGuard™ η οποία βοηθά στη μείωση των επεισοδίων υπογλυκαιμίας*. Εάν τα επίπεδα της γλυκόζης σας έχουν πτωτική τάση και πλησιάζουν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, το SmartGuard™ προβλέπει ότι πλησιάζετε σε χαμηλά επίπεδα και σταματά αυτόματα την χορήγηση ινσουλίνης, 30 λεπτά νωρίτερα. Όταν τα επίπεδα της γλυκόζης σας επανέλθουν, θα ξαναρχίσει αυτόματα την παροχή ινσουλίνης. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του κλασσικού αυτοελέγχου (SMBG) διότι το Σύστημα MiniMed™ 640G σας ειδοποιεί έγκαιρα προτού ξεπεραστούν τα προκαθορισμένα όρια και επιπλέον σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και τις τρέχουσες τάσεις των τιμών της γλυκόζης.