Για πολλούς από εμάς τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους ή για διασκέδαση είναι μέρος της ζωής μας, είτε μετακινούμαστε με αυτοκίνητο, είτε πετώντας με αεροπλάνο. Τα ταξίδια μπορεί να διαταράξουν τον συνήθη καθημερινό προγραμματισμό των γευμάτων και του ύπνου, και με τον διαβήτη Τύπου 1, αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε περιπέτεια.

Αν και απαιτείται καλή κατανόηση του τρόπου διαχείρισης των προμηθειών, με κατάλληλη προετοιμασία, ο διαβήτης Τύπου 1 δεν θα πρέπει να περιορίζει ή να αποθαρρύνει κάποιον από την επιθυμία του να ταξιδέψει.

"Ήμουν 16 όταν ανακάλυψα ότι είχα διαβήτη, και πέρασα τα επόμενα 13 χρόνια με πολλαπλές καθημερινές ενέσεις. Αλλά μετά συμφώνησα να δοκιμάσω την αντλία ινσουλίνης σε έναν αγώνα δρόμου και συνειδητοποίησα ότι η ρύθμιση του διαβήτη μου ήταν πολύ πιο εύκολη, με μια αντλία ινσουλίνης. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο. Με την αντλία ινσουλίνης μου, απλά προσαρμόζω το βασικό ρυθμό για να καλύψει οποιεσδήποτε διαφορές ώρας και δίνω το bolus μου όταν έρχονται τα γεύματά μου. Μπορώ να ευχαριστηθώ το ταξίδι και όχι να ανησυχώ για τον διαβήτη μου και πώς να τον διαχειριστώ...και για εμένα αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο." - DELPHINE

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Στη διαχείριση του διαβήτη, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της καταγραφής γλυκόζης αίματος, της πρόσληψης υδατανθράκων, της σωματικής δραστηριότητας και των απαιτήσεων ινσουλίνης για τη διασφάλιση ικανοποιητικού ελέγχου της γλυκόζης και μείωσης του κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών.

Μπορεί να αποτελεί πρόκληση η επίτευξη και η διατήρηση του στόχου της HbA1C με παράλληλη μείωση του κινδύνου υπογλυκαιμίας. Παρόλα αυτά, κατανοώντας τις ανάγκες του οργανισμού και μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο διατηρείται η γλυκόζη αίματος εντός των προτεινόμενων ορίων, είναι εφικτή η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη.

HbA1c: ένας σημαντικός δείκτης μέτρησης του πόσο αποτελεσματικά ρυθμίζεται ο διαβήτης. Ουσιαστικά, μετρά τη ποσότητας της γλυκόζης που έχει προσκολληθεί σε κάθε ερυθρό αιμοσφαίριο στη διάρκεια των τελευταίων 2 με 3 μηνών, για την αξιολόγηση του επιπέδου της ρύθμισης του διαβήτη.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα γλυκόζης σας ενώ ασκείστε, συμπεριλαμβανομένων της έντασης της άσκησης, της ινσουλίνης στον οργανισμό, της πρόσληψης υδατανθράκων και του επιπέδου της φυσικής κατάστασης. Είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον γιατρό σας για να κατανοήσετε ποιες αλλαγές μπορεί να χρειαστεί να κάνετε για τη διαχείριση του διαβήτη σας.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ & ΑΝΤΛΙΕΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ

Όταν ταξιδεύετε, η προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα, όπως γεύματα και ύπνος, μπορεί να καταστεί ευκολότερη με τη χρήση μιας αντλίας ινσουλίνης. Όταν ταξιδεύετε μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τα καθυστερημένα γεύματα, την παράλειψη γευμάτων ή τα διαφορετικά φαγητά. Μια αντλία ινσουλίνης μπορεί να κάνει τη διαχείριση των διαφόρων τροφίμων πιο εύκολη και πιο ευέλικτη όταν ταξιδεύετε. Μια αντλία ινσουλίνης σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τις δόσεις για τα απρογραμμάτιστα γεύματα, να χορηγείτε πολλές μικρές δόσεις για τα σνακς ή να χορηγείτε διορθωτικές δόσεις όταν δεν είστε σίγουροι για την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες σε καινούρια τρόφιμα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση μιας αντλίας ινσουλίνης στα ευρέως χρησιμοποιούμενα μέσα μεταφοράς και ως εκ τούτου δεν περιορίζεστε στον τρόπο και τον τόπο που μπορείτε να ταξιδέψετε.

Για να μπορέσετε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να βρείτε τα διεθνή γραφεία της Medtronic ανά τον κόσμο: www.medtronicdiabetes.com

Μια αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή συσκευή, σχεδόν στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, η οποία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε μια ζώνη, μέσα σε μια τσέπη, ή ακόμα και σε έναν στηθόδεσμο.

Η αντλία ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει εσάς, και την θεραπευτική σας ομάδα να μιμηθείτε ευκολότερα τον τρόπο με τον οποίο ένα υγιές πάγκρεας παρέχει τη βασική ινσουλίνη στον οργανισμός σας χορηγώντας μικρές ποσότητες ταχείας δράσης ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μπορεί να συμβάλλει στην ανάγκη για καλύτερη προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης, ειδικότερα μετά τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως εκ τούτου να βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης σας.

Κλινικές μελέτες* επιβεβαιώνουν ότι πολλοί ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 διάφορων ηλικιών που μεταβαίνουν από πολλαπλές καθημερινές ενέσεις σε θεραπεία με αντλία ινσουλίνης αναφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και αυξημένη ικανοποίηση με την θεραπεία τους.

Πιστεύω ότι η αντλία είναι μια εξαιρετική συσκευή. Τώρα έχω ανακτήσει και πάλι την αυτοπεποίθησή μου και είμαι απόλυτα σίγουρος για την αντλία μου. Οδηγώ το αυτοκίνητό μου και μπορώ να ζω τη ζωή μου με μεγαλύτερη σιγουριά. 
- FRANCESCO

 

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G επιτρέπει καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης λόγω της ικανότητας προσαρμογής της χορήγησης ινσουλίνης, μειώνοντας τους κινδύνους υπογλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας. Με τη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από:

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΟΣΗΣ

Ο υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας ινσουλίνης μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία με πολλές διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ως μέρος της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 640G, η ενσωματωμένη λειτουργία Bolus Wizard™ βοηθά στη διασφάλιση ακριβέστερης δοσολογίας λαμβάνοντας υπόψη την ινσουλίνη που υπάρχει ήδη στο σώμα, την τρέχουσα τιμή σακχάρου, την πρόσληψη των υδατανθράκων και τις προσωπικές σας ρυθμίσεις ινσουλίνης.

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ

Ακριβής ποσότητα ινσουλίνης ταχείας δράσης χορηγείται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μεσω του σετ έγχυσης, το οποίο αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται κάθε 2 έως 3 ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G μπορεί να ρυθμιστεί άμεσα ώστε να επιτρέπει την άσκηση ή κατά τη διάρκεια κάποιας ασθένειας ή την χορήγηση μικρών δόσεων για την κάλυψη σνακ. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού και όχι με ακόμα μία ένεση. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή προσωρινού βασικού ρυθμού όπου σας επιτρέπει την ποσοστιαία μείωση του βασικού ρυθμού, μια επιλογή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G προσφέρει την πρόσθετη ευκολία ενός ασύρματα συνδεδεμένου μετρητή γλυκόζης αίματος. Αυτός ο μετρητής στέλνει αυτόματα τις τιμές σακχάρου στην αντλία, επιτρέποντας έτσι ακριβέστερους υπολογισμούς δόσης μέσω του Bolus Wizard™. Αποθηκεύει επίσης αυτές τις πληροφορίες σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο μαζί με τις δόσεις ινσουλίνης σας.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ;

Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από μια αντλία ινσουλίνης. Γενικά, εάν βιώνουν οτιδήποτε από τα παρακάτω, είναι εφικτό να πάνε καλύτερα με μια αντλία ινσουλίνης.

  • Φόβος για τις βελόνες    
  • Δυσκολία στη διαχείριση υψηλών και χαμηλών σακχάρων
  • Φόβος υπογλυκαιμίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας         
  • HbA1c εκτός στόχου            
  • Μειωμένη αντίληψη των υπογλυκαιμιών
  • Ανησυχία για τις μακροχρόνιες επιπλοκές  
  • Αναζήτηση ευελιξίας στην καθημερινότητα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ MINIMED™ 640G

Η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G διατίθεται με την ενσωματωμένη λειτουργία της Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης (CGM) και το Λογισμικό Διαχείρισης Θεραπείας CareLink™.

Σε συνδυασμό με το CGM, η αντλία ινσουλίνης MiniMed™ 640G είναι σήμερα το μοναδικό σύστημα αντλίας ινσουλίνης με την έξυπνη τεχνολογία SmartGuard™ η οποία βοηθά στη μείωση των επεισοδίων υπογλυκαιμίας*. Εάν τα επίπεδα της γλυκόζης σας έχουν πτωτική τάση και πλησιάζουν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, το SmartGuard™ προβλέπει ότι πλησιάζετε σε χαμηλά επίπεδα και σταματά αυτόματα την χορήγηση ινσουλίνης, 30 λεπτά νωρίτερα. Όταν τα επίπεδα της γλυκόζης σας επανέλθουν, θα ξαναρχίσει αυτόματα την παροχή ινσουλίνης. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του κλασσικού αυτοελέγχου (SMBG) διότι το Σύστημα MiniMed™ 640G σας ειδοποιεί έγκαιρα προτού ξεπεραστούν τα προκαθορισμένα όρια και επιπλέον σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και τις τρέχουσες τάσεις των τιμών της γλυκόζης.